Lifestyle

De doorbitch: hoe kom je een club binnen?

Je kijkt er al weken naar uit: je hebt je nieuwste outfit aangetrokken, je make-up zit perfect en je staat in de lange rij voor een club. Maar dan zie je voor de ingang een grote, brede man of een streng kijkende vrouw staan: de doorbitch.. Hoe weet jij zeker of jij deze discotheek wel binnenkomt? 

Wat is een doorbitch eigenlijk? Een doorbitch is een persoon die bij de ingang van een club staat. Hij of zij zorgt ervoor dat alleen het beoogde publiek naar binnenkomt. Dat houdt dus in dat zij kiezen wie wel en wie níet naar binnen mag. 

security
Tumblr

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je er niet te jong uitziet. Ben je 17 en wil je graag naar een 21+ club? Grote kans dat de doorbitch vraagt hoe oud je bent en of je even je ID kunt laten zien. Wat helpt is om met vrienden te gaan die wat ouder zijn en je moet niet te zenuwachtig overkomen. Als je de hele tijd aan je haren zit te friemelen of je kijkt zenuwachtig om je heen, dan zullen ze snel merken dat je eigenlijk nog te jong bent. Daarnaast hebben wij nog het voordeel dat make-up een hoop scheelt ;-).
Kom je er toch niet in vanwege je leeftijd? Jammer… Maar niet getreurd! Ga dan lekker de kroeg in waar je wél mag komen en over een aantal jaar sta jij gewoon te dansen op die dansvloer!

Het is ook belangrijk om van te voren te checken waar je nou  precies heengaat. Is het een chique club á la Jimmy Woo of ga je naar een tent waar alleen hiphop wordt gedraaid? Je begrijpt dat als je op je afgetrapte sneakers komt, een baggy broek draagt en een baseball pet op hebt,  de kans groot is dat je voor de deur bij de Jimmy Woo geweigerd wordt. Terwijl als je een leuk jurkje draagt met daaronder mooie hakken en een bijpassende clutch, dat je dan wel naar binnen mag! Je even verdiepen in de discotheek  of het feest waar je naartoe gaat, is dus erg belangrijk.

club
Tumblr

Is een vriendin van jou vrienden met de uitsmijter, dj, organisator of barman? Vraag dan of jullie op de gastenlijst mogen! Een doorbitch heeft altijd een lijst bij zich met namen van mensen die zonder te betalen naar binnen mogen. Een ander voordeel is ook dat je de lange rij kunt overslaan en je weet zeker dat je binnenkomt! 

En als laatste: je moet ook gewoon een beetje geluk hebben. Soms laten ze iedereen naar binnen omdat de tent vol moet, de volgende keer zijn ze heel selectief en laten ze alleen maar mensen naar binnen die de doorbitch zelf kent. 

Succes!

Heb jij nog tips om een club binnen te komen?

Must reads 👀