Beauty

De Grote Mascara Test: Catrice, Etos, Essence & Clinique!

59

Op de redactie van Girlscene zijn maar liefst zeven (!) nieuwe mascara's binnengekomen. Reden genoeg dus om deze voor jullie te testen! Ik -Quirine- probeer ze voor jullie uit en ik vertel wat ik ervan vind. Benieuwd welke mascara's het zijn en wat het effect is? Lees dan snel verder!

De mascara's v.l.n.r.: Catrice Waterproof  Top Coat, Max Volume 24H Mascara, Essence Maximum Length, Essence The Giant, Catrice Lashes to Kill, I Love Extreme Crazy Volume Mascara en Clinique Waterproof.

mascaramascara

Ik begin met de mascara's van Catrice. De eerste die ik test is Catrice Lashes to Kill. mascara

Close-up borsteltje:
mascara

Zonder mascara:
zonder mascaramascara aanbrengen

Resultaat:
mascaramascara

Wat vind ik
Ik ben niet erg tevreden over deze mascara. Het borsteltje is vrij grof en daardoor wordt de mascara niet mooi aangebracht. Het is brokkelig en mijn wimpers kleven aan elkaar. Ga je voor een spinnenpoot-look? Dan is deze mascara perfect voor jou ;-). De prijs is €3,99.

De volgende mascara is ook van Catrice. Dit naam van deze mascara is The Giant. Deze mascara is waterproof.mascara catrice

Close-up borsteltje:
mascara

Zonder mascara:mascaramascara

Resultaat:
mascara

mascara

Wat vind ik
Hieruit blijkt maar weer dat ook binnen één merk de producten erg van elkaar kunnen verschillen. Deze mascara vind ik erg fijn. Het borsteltje heeft fijne haartjes en omdat het in een punt uitloopt kun je ook makkelijk bij de kleinste haartjes. Verder klontert de mascara niet. Top! De prijs is €4,59.


De laatste mascara is een hele bijzondere mascara van Catrice. De Catrice Waterproof Top Coat. Deze mascara maakt iedere mascara waterproof. Hoe handig! De prijs is €4,59.mascara

Close-up borsteltje:
mascara

Dan verder met de mascara van Etos. Dit is de Max Volume 24H Mascara.mascara

Close-up:
mascara

Zonder mascara:
zonder mascaramascara

Resultaat:
mascara
mascara

Wat vind ik
Deze mascara doet zeker wat hij belooft: hij geeft veel volume. Jammer dat hij ook wat klontjes geeft, maar niet zoveel als de Lash to Kill mascara van Catrice. Je komt alleen niet helemaal bij de kleinste haartjes zoals je op de foto kunt zien. Daar moet je dus wel even opletten als je deze mascara gebruikt. Verder ben ik tevreden!
De prijs van de mascara is €5,99.

Nu is het de beurt aan de mascara's van Essence. Ik begin met Essence Maximum Length.mascara

Close-up borsteltje:
mascara

Zonder mascara:
zonder mascaramascara

Resultaat:
mascaramascara

Wat vind ik
Ik vind deze mascara niet heel bijzonder. Het borsteltje laat niet veel mascara achter op mijn wimpers en mijn wimpers krijgen ook niet veel volume. Wel verspreid het mooi mijn wimpers. De prijs van deze mascara is wel erg fijn; €2,89.

De volgende mascara van Essence is de I Love Extreme Crazy Volume Mascara.
mascara

Close-up borsteltje:
mascara

Zonder mascara:
zonder mascaramascara

Resultaat:
mascaramascara
Wat vind ik
Allereerst valt de verpakking erg op: het knalroze is niet te missen. De mascara is verder erg groot.
Het borsteltje geeft genoeg mascara af op mijn wimpers. Van dichtbij lijkt het alsof het klontjes zijn maar van veraf geeft het een mooi effect. De mascara geeft verder veel volume aan mijn wimpers. Van de prijs word ik helemaal blij! De mascara kost namelijk maar €2,79.

De laatste mascara is van Clinique. Deze mascara is waterproof.
mascara

Close-up borsteltje:
mascara

Zonder mascara:
zonder mascaramascara

Resultaat:
mascaramascara

Wat vind ik
Hoe groot de verpakking van
I Love Extreme Crazy Volume Mascara van Essence is, hoe fijn deze verpakking van Clinique is. De mintgroene kleur geeft een chique uitstraling. Ik vind de mascara erg fijn en het heeft onze waterprooftest doorstaan. Dus dat is zeker een pluspunt, vooral in de zomer (lees: zomervakantie, zwembad en zee) in aantocht! De mascara klontert niet en mijn wimpers worden mooi verspreid. Wel had ik wat meer volume verwacht. De mascara is nu verkrijgbaar en de prijs is €21,80.

De mascara die ik het minst vond is de mascara van Catrice Lashes to Kill en de beste uit de test vind ik toch wel I Love Extreme Crazy Volume Mascara van Essence.

Welke mascara is jouw favoriet?

LOVE dit artikel
7 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

59 reacties

 • 5 jaar geleden Josefien-girlpower

  ik heb de groene NYC bold mascara jammer dat hij niet op de lijst staat.

 • 6 jaar geleden JvanB

  Begrijp helemaal nix van de conclusies van deze test. Op ALLE foto's staan spinnenpotenwimpers, allemaal erg lelijk.

  Ik wil zulke wimpers (http://www.girlscene.nl/p/3305/de_geschiedenis_van_make-up_mascara) en die krijg ik ook als ik iig een wimperkammetje gebruik.

  Maybelline False Lash Effect Mascara Waterproof blijft gewoon de hele dag zitten, ook als het regent en zelfs onder de douche vlekt hij maar een klein beetje.

 • 6 jaar geleden xXMainiacxX

  ik ga die roze van essence kopen

 • 6 jaar geleden Astrantia

  ik heb die roze van essence, en die is supergoed!

 • 6 jaar geleden schaamhaar

  Quirine, juist omdat deze mascara dus 'minder' voor jou was vond ik dat minder wel een heel stuk beter. En zonder de naam weet je niet welke ik bedoel.

 • 6 jaar geleden crazylittleaddict

  Benefit they're real mascara is echt super super fijn en de loreal million lashes mascara, super super super!

 • 6 jaar geleden Floralscents

  Ik hou het gewoon bij maybelline mascara's: niks is beter! Nee maar echt, maybelline mascara's zijn geweldig

 • 6 jaar geleden Deborah

  Erg fijne review, alleen mis ik nog een review van de Catrice Waterproof Top Coat. Werkt deze echt en doet deze wat hij zegt dat hij zal doen?

 • 6 jaar geleden Quirine

  @Fame, bedankt voor de tip!

 • 6 jaar geleden Fame

  Ik vind het wel een fijn review, het is erg uitgebreid en er zijn meer mensen die meerdere lagen mascara aanbrengen.

  Een tip voor de volgende keer om wat negatieve comments uit de weg te gaan: Je kunt de volgende keer misschien twee foto's plaatsen van je wimpers na één laagje mascara én na twee lagen. Zo is iedereen weer tevreden (of, tenminste zo goed als tevreden).

 • 6 jaar geleden Smilee☮

  Ik vind mascara zelf helemaal niet handig. Het klontert als je niet heel secuur bent, en aan het eind van de dag zit het onder je ogen als je niet oppast. Ook elke ochtend voor de spiegel met de make-up remover maakt me niet heel blij. Ik verf daarom mijn wimpers. Dit kan je doen bij een drogist of schoonheidsspecialist. Je kan het misschien ook zelf doen, maar dat weet ik niet zeker. Het is simpel, de schoonheidsspecialist verft met een kwastje verf naar keuze op je wimpers. (de keuzes zijn meestal bruin, zwart of extra zwart) Dit gebeurt heel netjes en het kan gewoon niet verkeerd gaan! (Ik geef geen garantie als je het zelf gaat proberen )

  Ze laten de verf intrekken en drogen (dit kan een beetje prikken!) en vervolgens wrijf je zachtjes met watjes over je wimpers zodat alle verf eraf gaat, maar de kleur is dan ingetrokken. Het blijft zo'n 6 weken zitten, dit kan natuurlijk wat minder zijn als je elke dag gaat zwemmen. En je hoeft er vervolgens niks meer aan te doen en het heeft een geweldig effect. Ik doe het altijd met een huidbehandeling en dan kost het bij mijn schoonheidsspecialist 20 euro, maar dit kan verschillen. Maar daar heb je veel meer aan dan die zwarte plak!

 • 6 jaar geleden rebecca

  Ik heb zelf de catrice lashes to kill, maar die is er bij mij na een paar uur al grotendeels af, en geeft ook niet echt volume. Ik heb ook maybelline cat eyes, die is echt superfijn!

 • 6 jaar geleden Navel

  Ik vind zelf al deze mascara te klonterig/te dik/spinnepootmakend, maar ik lees net dat je van iedere mascara 2/3 laagjes hebt aangebracht, misschien volgende keer een foto maken van hoe 1 laag mascara eruit ziet en daarnaast een van 2/3 lagen? Ik denk dat dat beter het effect naar voren brengt.

 • 6 jaar geleden Ilona

  sorry maar ik vind je mascara bij elke foto echt heel lelijk

 • 6 jaar geleden xDepulso

  Mascara hoort toch gewoon zo te zitten?

 • 6 jaar geleden Ibtissam

  denk dat iedereen wel een ander soort mascara heeft die goed bij hem past

 • 6 jaar geleden KaliforniaKlass

  Ik geef nooit te veel geld uit aan mascara. Mijn wimpers zijn vanzelf al lang en bovendien krijg ik altijd hetzelfde effect.

 • 6 jaar geleden Maracuyá

  False lash effect (waterproof) van Max Factor is echt top!! Gebruik ik al sinds het op de markt is, paar keer wat anders geprobeerd, maar alles ging meteen weer de prullenbak in.

 • 6 jaar geleden dewiix_

  Wow van sommige krijg je echt spinnenpoten! Ik heb zelf Catrice the giant, ik ben echt weg van het borsteltje die is echt geweldig. Mascara's van de hema zijn ook heel goed!

 • 6 jaar geleden chrissyvx

  Fijnste mascara blijft toch 3D-effect waterproof van Hema!

 • 6 jaar geleden lottevl

  Buiten The Giant vind ik dat ze bijna allemaal klontertjes geven, maar goed.

 • 6 jaar geleden Quirine

  Hoi meiden! Ik wil graag reageren op sommige comments van jullie.

  Het lijkt misschien of het spinnenpoten zijn, dat komt omdat de foto's van erg dichtbij zijn genomen. Hierdoor zie je ieder klontje, streepje, wenkbrauwhaartje etc. heel duidelijk.

  Verder heb ik van alles 2 of 3 laagjes aangebracht en dit is het effect van de mascara, dus je kunt zelf beoordelen of je het wat vindt of niet

  @Sleipnir de naam van de mascara staat er toch los van hoe ik vind dat de mascara zijn werk doet?

  @Skins, ik denk juist dat je het effect beter kunt zien bij iemand die korte wimpers heeft, dan bij iemand die van zichzelf al lange, volle wimpers heeft. Maar meningen verschillen natuurlijk!

 • 6 jaar geleden Renske

  Hoeveel laagjes doe je erop? Ik vind het allemaal niet mooi omdat de wimpers niet gesepareerd zijn?

 • 6 jaar geleden MOU

  Zie weinig verschil.

 • 6 jaar geleden Rainbow

  Ik gebruik ook al een hele tijd Catrice Lashes to Kill en ik vind hem super fijn. Hij geeft helemaal geen spinneneffect. Volgensmij is hij hier niet goed aangebracht ofzo, bij mij ziet het er namelijk heel anders uit.

 • 6 jaar geleden Roos321

  Ik snap inderdaad niet dat er zo veel mensen over lopen te zeuren! :S

  Ze doet toch haar best en je ziet prima het resultaat! En zie het zo: dankzij haar test weet je in ieder geval welke je niet moeten kopen

 • 6 jaar geleden Florine

  Grappig dat de goedkoopste dan toch wel het best kan zijn

 • 6 jaar geleden Inspire_InStyle

  Altijd handig zo een review!

 • 6 jaar geleden Soluna

  Ik vind catrice lashes to kill wel heel fijn! bij mij geeft deze geen spinnenpoten en ook geen klontjes

 • 6 jaar geleden grizzle

  wajoow , hoezo negatieve reacties ?

  zij doet dit voor ons eh al die mascaras uitproberen misschien heeft ze hier wel super lang over gedaaan ! stank voor dank ...

  super nuttig artikel ! ♥

 • 6 jaar geleden LouderLove

  Ik vind er geen een mooi.. Ik geef dan liever wat meer geld uit aan Lancome..

 • 6 jaar geleden beautygirls

  ik vind essence niet fijn geef mij maar de duurdere merken! het kost een paar eurotjes maar dan heb je ook wat

 • 6 jaar geleden kietje

  Op die tweede van catrice vind ik ze allemaal zoooo lelijk. Echte spinnenpoten! Bah....

  Verder lijkt die topcoat me wel echt super handig!

 • 6 jaar geleden schaamhaar

  Er houdt hier iemand van spinnenpoten. Essence maximum length is zelfs niet goed genoeg voor je. Hierdoor vind ik zelf dat je net zo goed geen review had kunnen geven. Zo zie je niet het 'echte' resultaat zonder 10 lagen mascara.

 • 6 jaar geleden Anna

  Die I love extreme van Essence heb ik ook. Hij werkt echt super fijn vind ik.

 • 6 jaar geleden IKEA

  Nuttig artikel, maar ik had graag wat foto's van je gezicht gezien. Op die manier kun je natuurlijk beter bepalen of de mascara een mooi effect geeft, want nu lijkt het alsof elke mascara klonterig is en spinnenpoten veroorzaakt.

 • 6 jaar geleden Watermelon

  Wordt*

 • 6 jaar geleden Watermelon

  Handig blog dit. Maarre...ik weet wel hoe je mascara aanbrengt hoor, het zou dus handiger zijn als je de voor- en na-fotos onder of naast elkaar zou zien. Kga binnenkort nieuwe mascara kopen, dus dan weet ik welke het word!

 • 6 jaar geleden MRS.Moustache

  @Mybe Inderdaad, dat dacht ik ook al.

  Ik doe zelf iets van 2 lagen en zelfs dat vind ik soms lelijk.

  Tja.

 • 6 jaar geleden Relindad

  ''Leuke tip: als je voor 17 maart de mascara haalt, betaal je slechts €4,49!'' Haha, well thanks!

 • 6 jaar geleden Sema

  Ik heb laatst de Catrice Lashes to Kill uitgeprobeerd, en hij klonterde helemaal niet . . Of dat kan aan mij liggen.

 • 6 jaar geleden Tauriel

  Volgensmij doe je 10 lagen mascara op, geen wonder dat je spinnenpoten krijgt..

 • 6 jaar geleden Denouement

  Hema mascara blijft de beste.

 • 6 jaar geleden Anne

  Goed artikel, maar ik vind persoonlijk de mascara niet zo mooi aangebracht. Het is nu echt zo'n 'ik heb mascara op'-masacara en niet meer 'kijk hoe lang mijn natuurlijke wimpers lijken'.

 • 6 jaar geleden Leonie

  Ik vind dat ze bijna allemaal een spinnenpoot effect geven, of ligt dat aan mij?

  @flower: je ergert* je eraan.

  Quirine mag trouwens toch zelf weten hoe ze haar wenkbrauwen wilt?!

 • 6 jaar geleden Lynn

  fijne review!

 • 6 jaar geleden GoldenEarth

  Essencefangirl

  http://itsabeautyfever.blogspot.nl/

 • 6 jaar geleden Ester

  @Renate dat is normaal, de foto's zijn van dicht getrokken Ik vind het een goed artikel

 • 6 jaar geleden Renate

  Ze zijn allemaal klonterig! of ligt dat aan hoe je het aanbrengt?

 • 6 jaar geleden Emmelie

  agh meisje, leer mascara aanbrengen, het ziet er niet uit.

 • 6 jaar geleden Tessie

  Ben het met @Nynke eens.

 • 6 jaar geleden ---

  @flower zo ziet elke wenkbrauw eruit, iedereen heeft een paar haartjes eronder.

  wat een gezeur over 'perfecte wenkbrauwen' altijd!

 • 6 jaar geleden Tirza

  @Flower, hoe bedoel je bot, laat 'r dat lekker zelf bepalen. Ik vind 't ook wel een goed artikel

 • 6 jaar geleden dickerina

  Vind ze allemaal niet erg bijzonder tbh

 • 6 jaar geleden Nynke

  @Flower zo erg ingezoomd zien je wenkbrauwen er altijd zo uit, dus das een beetje onzin, bovendien was dat helemaal niet waar dit artikel om draaide dus ik vind dat je niet zo moet zeuren. Ik vind het een leuk en nuttig artikel!

 • 6 jaar geleden Flower

  Epileer je wenkbrauwen. Ik irriteer mij er iedere keer weer aan.

 1. 1