Food

Deze Aperol Spritz Sangria is het drankje van deze zomer

aperol-spritz-sangria

Het is eindelijk wat beter weer en dat betekent dat we weer helemaal in de zomer vibe zitten. En wat hoort nou meer bij de zomer dan een goeie cocktail? De Aperol Spritz Sangria is hét nieuwste drankje van de zomer!

Aperol Spritz Sangria

Het is een soort mix van onze twee favoriete zomerse drankjes: de Aperol Spritz en de Sangria. Allebei lekker verfrissend en perfect voor een zonnige dag. Het idee om deze twee heerlijke drankjes te combineren komt van food blogger Ereka Vitrini, die het recept deelde op haar Instagram. Enne, er zit een kleine twist aan dit drankje.

De Aperol Spritz Sangria wordt namelijk gemaakt in een French press! Dit handige apparaat wordt natuurlijk vooral gebruikt om koffie mee te maken, maar een cocktail klinkt wel wat lekkerder. Doordat je een French press gebruikt, worden de sappen van het fruit een stuk sneller en beter opgenomen in het drankje. Heb je geen French press? No worries, ook dan kun je de Aperol Spritz Sangria gewoon maken in een pitcher. Laat het in dat geval net wat langer in de koelkast zitten. Zo zorg je ervoor dat de sappen van het fruit zo goed mogelijk worden opgenomen in het drankje.

Ingrediënten

Voor één pitcher heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Een perzik
  • Een sinaasappel
  • 200 gram kersen
  • Aperol
  • Prosecco

Lees ook:
Recept: zo maak je een Split shotje met Licor 43

Bereidingswijze

Begin door de perzik in plakjes te snijden. Snijd daarna de sinaasappel doormidden. Gebruik hiervan één helft om te persen en de andere helft om in plakjes te snijden. Daarna kun je de kersen doormidden snijden en de pit verwijderen. Stop daarna al het fruit en de versgeperste sinaasappelsap in je French press of pitcher. Schenk vervolgens de helft van je French press vol met prosecco en de andere helft met Aperol. Roer het even goed door en laat het vervolgens minstens twee uur lang weken en afkoelen in de koelkast. Daarna kun je de French press gebruiken om het fruit op de bodem te drukken, zodat alle sappen eruit komen. Vul vervolgens een glas met ijs en schenk je Aperol Spritz Sangria hier overheen. Garneer het eventueel nog met een sinaasappelschijfje en je bent klaar. Cheers!

View post on Instagram
 

Beeld: The Kitchn