Lifestyle

Déze alcoholische dranken verhogen je libido

alcoholische-dranken-libido

Je hebt vast wel eens gemerkt dat als je een paar alcoholische drankjes op hebt, je jezelf een stuk zelfverzekerder en sexy gaat voelen. En geloof ons maar als we zeggen dat je niet de enige bent die dit wel eens ervaart. Want er is namelijk een hele logische verklaring voor! Déze alcoholische dranken verhogen namelijk je libido. 

Onderzoek alcoholische dranken

Er zijn dus veel mensen die merken dat ze na een aantal drankjes ineens veel meer zelfvertrouwen hebben. Daarom is er nu onderzoek naar gedaan, want hoe komt dat toch? Een aantal onderzoekers uit Groot-Brittannië deden onderzoek naar de gevoelens die alcohol bij ons op kan wekken. Er deden 30.000 mensen aan mee. En wat blijkt? Als je sterke dranken drinkt, zoals wodka, gin en whiskey, dan krijg je meer energie. Maar dat niet alleen, je krijgt van deze dranken namelijk ook een zelfzeker en sexy gevoel.

Bier en wijn

Verder werd er ook onderzoek gedaan naar minder sterke dranken zoals bier en wijn. Deze hadden namelijk ook een positief effect. Meer dan de helft van de deelnemers gaf aan dat ze zich na het drinken van een biertje of wijntje een stuk ontspannender voelde. Maar helaas zijn er ook dranken die een negatief effect hebben. Zo zorgt rode wijn ervoor dat je sneller vermoeid raakt. Oei!

Lees ook:
Sorry, what? Veel kaas eten is blijkbaar slecht voor je libido

Ingrediënten

Maar nu weten we wat voor effect alcohol op ons lichaam heeft, maar hoe komt dat dan? Uit het onderzoek is gebleken dat het uiteenlopende alcoholpercentage een effect kan hebben op onze verschillende emoties. Maar verder kunnen ook specifieke ingrediënten die deze drankjes bevatten en culturele verschillen een rol spelen op hoe wel ons gedragen na het drinken van een paar drankjes.

Beeld: pinterest

Must reads 👀