Food

Deze 8 pizza hacks veranderen je leven en ken jij sowieso nog niet

pizza-hacks

Als wij een keuze moesten maken voor onze laatste maaltijd, is dat toch zeker weten een overheerlijke pizza. Soms lopen we wel tegen wat struggles aan als het op pizza’s aankomt. Op die momenten hadden veel gehad aan pizza hacks. Life hacks maar dan specifiek over pizza, duh. Hoe houd je bijvoorbeeld je pizza warm als je ‘m hebt afgehaald? Of hoe warm je het beste een pizza op in de magnetron? Deze 8 pizza hacks ken jij sowieso nog niet en veranderen je leven. 

1. Warm je een pizza op in de magnetron? Zet er dan een glas water bij

Heb jij nog wat left overs van de vorige dag? Dan kan je het beste een glas water vullen en deze naast de pizza in de magnetron zetten. Dit zorgt ervoor dat de korst en de bodem niet zo taai worden, doordat de waterdamp voor een deel wordt opgezogen door de pizza.

2. Pizza vervoeren in de auto? Zet dan je stoelverwarming aan

Ben jij onderweg met je pizza? Zet dan je stoelverwarming aan. Je pizza blijft op deze manier niet heet, maar de warmte blijft wel langer in de pizzadoos hangen.

3. Warm je een bevroren pizza op? Leg de bevroren stukjes pepperoni alvast op de goede plek

Het is altijd vervelend als je pepperoni in het midden van de pizza ligt. Terwijl de pizza nog bevroren is kun je makkelijk de toppings op de juiste plek leggen. Zo is het een stuk makkelijker om je pizza te snijden, zonder dat alles van je pizza afschuift.

4. Snijd je left-over pizza in kleine stukjes en gebruik ze als croutons

Heb je nog een stuk over? Dan kan je deze in kleine stukjes snijden en nog heel even in de oven doen. Je kan ze vervolgens gebruiken als croutons! Je kan het los als snack eten, maar ook door je eten. mengen. Gebruik de pizza croutons bijvoorbeeld in je salade. Erg lekker en je gooit minder eten weg!

5. We blijven nog even bij punt 2 over pizza in de auto

Zit je lekker samen met je pizza in de auto? Leg dan altijd een flesje water op de bijrijders stoel. Het zitgedeelte van de stoel kantelt altijd een beetje naar achter toe en zo kunnen de toppings van je pizza afglijden. Wil je niet! Door een flesje water neer te leggen blijft alles mooi recht liggen.

6. Een pizza opwarmen? Leg het stukje dan in een hapjespan met glazen deksel

Een pizza een dag later eten is vaak nog lekkerder. Alhoewel, het deeg kan wel wat zompig worden. Leg je pizza in plaats van in de oven, in een hapjespan. Doe de glazen deksel erop en de korst is weer knapperig en de kaas gesmolten.

7. Geen grote borden in huis? Of eet je buiten? Gebruik dan de pizzadoos

Vaak als je een pizza hebt besteld komen ze aan in pizzadozen. Daar eet je ‘m meestal ook uit. Is wel zo makkelijk, want dan hoef je de borden niet af te wassen. Maar wat als je een pizza met iemand deelt en je geen borden tot je beschikking hebt? Scheur dan de pizzadoos in stukken zodat iedereen daar een slice pizza op kan leggen. Makkelijk hè?

Lees ook:
Bakken maar! Dit is het lekkerste recept voor een appeltaart met salted caramel

8. Je kunt een wafelijzer gebruiken om twee pizzapunten op elkaar te leggen

Wat is er beter dan pizza? Nog meer pizza! Maak daarom met jouw tosti-ijzer een soort pizza tosti. Vouw twee punten op elkaar en stop ze in het apparaat. Eet smakelijk!

Beeld: pinterest