Lifestyle

Help! Mijn ouders mogen mijn vriendje niet

Je hebt een leuke jongen ontmoet, jullie hebben verkering en je hebt the lucky guy aan je ouders voorgesteld. Phew! Al het moeilijke is achter de rug… Dacht je. Er is namelijk een klein probleempje: je ouders vinden je vriendje helemaal niks. Oei! Hoe ga je hiermee om?

Het is natuurlijk hartstikke naar als je een leuke jongen hebt ontmoet, maar dat je ouders daar anders over denken. Toch is het best begrijpelijk dat je ouders zich zorgen om je maken. Daar zijn het ouders voor. Ze zijn waarschijnlijk bezorgd en ze willen niet dat hun kleine meisje gekwetst wordt. Dit is een heel vervelende situatie… Daarom hebben wij een aantal tips die je misschien zouden kunnen helpen.

1. Wat is de reden dat je ouders je vriendje niet leuk vinden?
Probeer erachter te komen wat de redenen achter de kritiek op je vriendje zijn. Vinden ze hem niet leuk, omdat ze bang zijn om hun kind te 'verliezen'? Of zijn ze bang dat je te jong bent voor verkering? In deze gevallen hebben ze niet daadwerkelijk kritiek op je vriendje, maar ze zijn bezorgd. Het helpt om hier veel met ze over te praten. Op deze manier raken ze meer gewend aan de situatie en krijgen ze er meer vertrouwen in. Is de kritiek echt tegen jouw vriendje? Dan is het volgende punt handig.

liefde

2. Leg de kritiek niet naast je neer
'Liefde maakt blind' is een bekend gezegde. Je denkt misschien dat het je nooit zal overkomen, maar het gebeurt soms zonder dat je het doorhebt. Hoe serieus je de kritiek moet nemen, hangt af van de reden achter het commentaar. Toch is het nuttig om na te denken over wat je ouders zeggen. Als het goed is hebben je ouders het beste met je voor. Denk daarom goed na of er niet een kern van waarheid in zit. Het kan namelijk zijn dat je alles door een roze bril ziet en niet doorhebt dat hij niet goed voor je is.

liefde

3. Laat je ouders je vriendje beter leren kennen
Stel: je ouders hebben je vriendje nog maar twee keer gezien en op basis daarvan hebben ze kritiek op hem. Eigenlijk is dit veel te weinig om een goed oordeel over hem te hebben. Wat kan je hier dus aan doen? Laat ze meer tijd met elkaar spenderen. Nodig je vriendje bijvoorbeeld uit tijdens het eten. Grote kans dat ze hem dan van een andere kant zien en hun oordeel bijstellen.

liefde

4. Eerlijkheid duurt het langst
Het is goed om eerlijk te zijn. Vertel je ouders dat hun opmerkingen je echt kwetsen en dat je oprecht denkt dat deze jongen goed voor je is. Luister ook naar de kant van je ouders. Blijf rustig, boosheid helpt de situatie niet. Betrek je vriendje er ook bij. Het is goed als je vriendje begrijpt waarom je ouders bezorgd zijn, en het is goed als je ouders begrijpen dat hun kritiek niet leuk is voor je vriendje.

liefde

5. Maak je eigen beslissing
Veel mensen zijn van mening dat je meer uit fouten haalt dan uit successen. Het klinkt misschien gek, maar je eigen beslissingen maken is heel belangrijk. Iedereen maakt wel eens een fout, zeker op relatiegebied. Het uitmaken onder druk van je ouders is eigenlijk geen oplossing. De kans is groot dat je stiekem met hem zal afspreken. Andersom kan het natuurlijk ook. Als je vriendje zegt dat je moet breken met je ouders (of iets dergelijks), luister er dan niet naar. Niemand heeft het recht om je te laten kiezen tussen een van de twee.

liefde

Natuurlijk zijn dit alleen maar tips. Wij ladies zijn uitstekend in staat om zelf te kijken wat het beste is. Doe wat goed voelt!

Heb jij wel eens in zo'n situatie gezeten? Zo ja, hoe ben jij met de situatie omgegaan?

Bron: psychologiemagazine, adversus, relationshipadviceforlove, askmom

Door: Emma