Lifestyle

Deze 10 dingen spreken we dus blijkbaar allemaal verkeerd uit

merknamen-verkeerd

Het blijkt dus dat er behoorlijk wat namen van merken zijn die we verkeerd uitspreken. Maar gelukkig ben je niet de enige, want er zijn maar weinig mensen die weten hoe je het wél uitspreekt. Daarom hebben we een lijstje voor je gemaakt met tien namen van merken die wel allemaal verkeerd uitspreken. 

1. Dr. Oetker

Iedereen heeft wel eens een diepvriespizza van Dr. Oetker gekocht. Maar hoe spreek je dat nou eigenlijk uit? Niet met de ‘oe’, maar met de ‘u’! Dus eigenlijk is het gewoon Dr. Utker. Good to know!

2. Lidl

Nog eentje met een verkeerde klinker. Want je boodschappen doe je namelijk bij de L-iedel en niet bij de Lidl. Ook zijn er mensen die L-aidel zeggen, maar dat is al helemaal fout! Lidl is een Duitse keten, vandaar dat we L-iedel zeggen.

3. Nike

Deze is écht shocking! Je sprak dit toch uit als ‘Naike’? Nou, mooi niet dus! Je spreekt het dus blijkbaar uit als ‘Naikie’ dus met ‘ie’. Hoe kan het toch dat we dat al die tijd tijd verkeerd hebben gezegd?

4. Primark

Je hebt twee soorten mensen. De een zegt ‘Priemark’, de ander zegt ‘Prymark’. De keten heeft inmiddels zelf laten weten dat de enige correcte manier om de naam uit te spreken ‘Prymark’ is. Duidelijk!

5. Asos

En hoe spreek jij dit merk uit? Er zullen vast veel mensen zijn die gewoon Asos zeggen, maar ook dat is niet correct. Op de ‘About Us’-pagina van ASOS staat vermeldt dat je dit merk uitspreekt als ACE-oss’, dus ésos. En nu niet meer verkeerd doen hè!

6. Oreo

Dit merk heeft eigenlijk niet zo’n moeilijke naam. Toch wordt ook dit merk vaak verkeerd uitgesproken. Is het ‘or-ieo’ of ‘or-eo’? Op de reclamespotjes spreken ze het merk altijd uit als ‘or-ieo’, op z’n Engels dus. Weten we dat ook meteen weer.

7. Nutella

De meeste van ons kennen de overheelijke chocoladepasta als ‘Nu-tella’, maar de klemtoon hoort dus helemaal niet op de u. Maar gelukkig deelt de fabrikant hoe we dit wel op de juiste manier uit moeten spreken. En dat is ‘New-tel-ta’. Uhm, oké?

8. Moschino

Ook Moschina wordt vaak verkeerd uitgesproken. Vele denken namelijk dat het ‘Mo-sjie-no’ is, maar niet dus! Je spreekt dit merk uit als ‘Mos-kie-no’! Daar moeten we nog even aan wennen, haha!

9. Levi

Iedereen spreekt dit merk weer op een andere manier uit. Wij Nederlanders zeggen namelijk gewoon lekker ‘Le-vies’, maar het is toch echt ‘Ley-vais’. Weer wat geleerd vandaag!

Lees ook:
26 Brabantse uitspraken waar je niks van begrijpt

10. Porsche

En als laatste hebben wij er eentje die altijd, maar dan ook écht altijd verkeerd wordt uitgesproken. En wees nou eerlijk: als je zo’n auto rijdt is het natuurlijk wel belangrijk dat je ook weet hoe je het merk uitspreekt. Op YouTube vind je hier verschillende video’s over. Maar de enige goede uitspraak is: ‘Porsje’

Beeld: Pinterest