News

S10 emotioneel tijdens optreden Songfestival

Heel Nederland heeft gisteren naar het prachtige optreden van S10 gekeken op tv. Stien -de echte naam van de zangeres- was bloedje zenuwachtig voor haar performance. Ze moest dan ook even de moed verzamelen voordat ze het podium opstapte. Ze stelde zich kwetsbaar op, maar ze heeft haar optreden genaild! Na afloop vertelde ze aan de pers dat ze emotioneel werd aan het einde van de optreden.

Lees ook: Oh my: dit is het nieuwe liedje van de rockband Måneskin

“Hier in de diepte hoor ik steeds maar weer je naam…”

Wij hebben genoten van het optreden van Stien. Maar zelf had ze het een beetje zwaar. “Ik denk dat het liedje al kwetsbaar is en de show is dat ook. Vlak voordat ik het podium op ging dacht ik: hoe ga ik dit doen? Ik moest alle moed bij elkaar rapen en tegen mezelf zeggen: fuck it, ik ga hiervan genieten en dit verhaal vertellen zodat mensen zich gezien voelen”, deelt de zangeres. En zo is het!

S10 laat weten dat ze soms nog steeds niet kan omgaan met haar verdriet. “En dat kwam een beetje over me heen op het podium. Ik ben opgelucht en trots op mezelf maar ook op mijn team.” Het nummer ‘De Diepte’ gaat over haar mentale gezondheid. “Het gaat over dat mijn verdriet er mag zijn. Ik zing het eigenlijk als mijn liefde”, laat ze weten.

Aan het einde van haar prachtige optreden zagen wij dan ook wat tranen in haar ogen. Maar dat is juist mooi, dat er veel emotie in het nummer zit.

Spannende uitslag

Zeventien landen, waaronder Nederland, streden gisteren voor een plekje in de finale. S10 was rond kwart voor tien aan de beurt. Met haar nummer De Diepte wist zij vele harten te raken. Ze wist dan ook een plekje in de finale te behalen. Wel na een spannende uitslag, want Nederland werd als laatste omgeroepen. “Ik was echt dood nerveus. Ik vond het heel zwaar. Maar daarna vertelde mijn team me dat het vandaag 10 mei was, dat ik als tiende werd genoemd, mijn naam S10 is en op mijn microfoon het nummer tien stond. Dus er is iets met het nummer tien. Het is allemaal goed.”

Lees ook: Damiano David van Måneskin deelt naaktfoto op Instagram

De finale van het songfestival is op 14 mei 2022 in Turijn. De band Måneskin heeft vorig jaar het songfestival gewonnen.

Bron: RTL BoulevardBeeld: Instagram @s10s10xx