News

Eh, wat? NASA wil aliens lokken door nudes de ruimte in te sturen!

Roos-Sanne

We hebben ons allemaal wel eens afgevraagd of er ergens in de ruimte aliens zijn, toch? Nou, de mensen van NASA natuurlijk ook. Zij hebben nu een wel heel bijzondere manier bedacht om aliens naar de aarde te lokken: ze willen namelijk nudes de ruimte in sturen! Wij leggen je uit wat precies de bedoeling hiervan is ;).

Wait, what?! NASA wil aliens naar de aarde lokken door nudes de ruimte in te sturen!

Nee, ze doen dit niet omdat ze denken dat aliens dit sexy gaan vinden! Maar waarom dan wel?

Naaktfoto naar de ruimte

Oké, om heel eerlijk te zijn gaat het niet om een echte naaktfoto. Ze gaan namelijk een illustratie van een naakte man en vrouw de ruimte insturen, samen met een afbeelding van menselijk DNA. Op de illustratie zwaaien de mensen, zodat ze er vriendelijk en meer verwelkomend uitzien! Ehm, wat? Daarnaast zit er ook een uitnodiging om op te reageren bij, mocht een intelligent alien-ras het vinden. Ook hebben ze geprobeerd om zwaartekracht weer te geven in de illustraties. Wij zijn heel benieuwd hoe dit allemaal gaat uitpakken!

Waarom deze naakt-illustratie?

Wetenschappers leggen uit waarom ze denken dat de illustraties van een naakte man en vrouw aliens naar de aarde kunnen lokken. ”Hoewel het concept van wiskunde in menselijke termen potentieel onherkenbaar is voor buitenaardse intelligentie, is binair waarschijnlijk universeel voor alle intelligenties,” wordt er uitgelegd. “Binair is de eenvoudigste vorm van wiskunde omdat het slechts twee tegengestelde toestanden omvat.” Het klinkt heel moeilijk, maar dat valt eigenlijk wel mee. Andere vormen van wiskunde kunnen namelijk oneindig veel getallen en berekeningen bevatten, waardoor wij niet weten of buitenaardse wezens dit kunnen herkennen. Daarom denken wetenschappers dus dat dit de most likely manier is om aliens naar de aarde te lokken!


Dit is de afbeelding die de ruimte in wordt gestuurd.

 

Lees ook: Need to know: Word je in een vliegtuig sneller dronken?
Lees ook: Deze 5 vakantiebestemmingen zijn supermooi én betaalbaar!

Bron: New York PostBeeld: Unsplash | Andy Holmes

Must reads 👀