Celebs

Anna Nooshin laat ware aard zien in haar nieuwe documentaire

Roos-Sanne

Het is nu bijna een maand bekend: Anna Nooshin brengt haar eigen docuserie uit! In deze documentaire wil ze laten zien waar ze vandaan komt, maar ook hoe haar leven er nu uitziet. The outside lijkt natuurlijk helemaal perfect: Chanel-tasjes, een eigen make-uplijn, HNTM gepresenteerd te hebben, noem maar op. Maar wat wij niet weten is wat voor struggles Anna allemaal heeft meegemaakt.

Anna Nooshin openhartig over documentaire: ”ik wil gewoon voor één keer iets kunnen vertellen vanuit mijn perspectief”

Jarenlang had Anna niet het gevoel dat haar stem gehoord zou worden. Daar brengt ze nu verandering, met haar eigen docu!

 

Kwetsbaarheid

Jarenlang heeft Anna Nooshin zich niet kwetsbaar op durven te stellen in de media. Ze was altijd bang dat dat tegen haar gebruikt zou worden. Nu wil ze daar verandering in brengen, door middel van haar eigen documentaire serie. Ze had namelijk niet het idee dat de Anna die zij in de media zag, overeenkwam met de échte Anna. ”Na tien jaar in de media zitten, dacht ik: ik wil gewoon voor één keer iets kunnen vertellen vanuit mijn perspectief,” vertelt Anna aan Grazia. 

 

Bevrijden

Daarna vertelt ze dat ze voor een lange tijd het gevoel heeft gehad dat ze niet zichzelf kon zijn. Ze had het gevoel dat ze eigenlijk altijd moest letten op wat ze zei. ”Ik wilde mezelf bevrijden van die gevangenis van ‘dit kan ik niet zeggen, want dan halen ze dit eruit’ en ‘hier kan ik niet kwetsbaar zijn, want dan word ik weer aangevallen’. Elke keer dat ik voor mijn gevoel erbovenop was gekrabbeld, dan was er weer iets waar ik me totaal niet in kon herkennen of wat ik gewoon moeilijk vond om te horen. Dan dacht ik: huh, maar ik ben echt niet zo,” vertelt ze. 

 

Haar verhaal

Nu komt ze dus met de documentaire serie ANNA: STATUS om haar verhaal te vertellen. Wat de betekenis is van de titel? ”Toen wij vroeger in het asielzoekerscentrum woonden, wij kwamen daar als kinderen, hoorden Aida [zusje] en ik de hele tijd het woord ‘status’: iemand had wel of geen status gekregen. Als je een status kreeg, mocht je in Nederland blijven en was je eigenlijk ready voor de rest van je leven,” vertelt ze erover. ”Ik geloof heel erg in kismet [het lot] en dat iets moet gebeuren op het moment dat het moet gebeuren. Het had niet eerder moeten zijn, ik denk ook niet dat het later had moeten zijn. Waar ik moet zijn is hier.”

Bron: GraziaBeeld: Instagram @annanooshin