Lifestyle

Wow, met deze nieuwe Whatsapp-functie blijft je groepsapp overzichtelijk

Heb jij een feestje op de planning staan, dan is het logisch dat je iedereen op de hoogte probeert te houden via een groepsapp op Whatsapp. Maar in de praktijk blijkt dit nog een hele opgave te zijn. Er komen wel honderdduizend vragen en iedereen praat door elkaar. Drama… Gelukkig komt Whatsapp nu met een functie die al dit gedoe moet oplossen. Finally!

Lees ook: Shocking! Door dit te doen krijg je meer telefoon geheugen

Orde houden in een groepsapp

Gezellig hoor zo’n groepsapp, maar dit zorgt vaak ook voor behoorlijk wat chaos. Je vrienden praten gezellig met elkaar in de app, maar er staat alleen maar onzin in. Dit zorgt ervoor dat het hele overzicht weg is en dat alle beantwoorden vragen niet terug te vinden zijn. Gelukkig komt Whatsapp nu met een life saving functie. Er was al eerder al een soort optie met een ‘poll’ aangekondigd, maar nu maken ze deze ook in de praktijk. Deze zogeheten ‘poll’ moet ervoor zorgen dat het overzicht bewaard blijft in de app. Dat zou fijn zijn!

Groepsapp poll

Dat deze nieuwe functie er waarschijnlijk komt, is hart-stikke fijn! Toch zal hier vast ook weer misbruik van worden gemaakt, maar dat zien we dan wel weer. Dat mensen behoefte hebben aan een beetje structuur in de groepsapp is duidelijk. Dus op dit moment test Whatsapp een poll uit.

Als je de nieuwe optie hebt kan je via een website genaamd ‘WABetaInfo’ een vraag stellen en meerdere antwoord opties invullen. Je kan dan aan iedereen de vraag stellen, ‘waar zullen wij vanavond eten?’ en iedereen kan dan zijn favo restaurantje aanklikken. Ook kan je vragen stellen over een bepaalde data. Wat de verdere functies zijn is voor nu nog onbekend. Wij hopen dat je ook een deadline kan invullen, of kan zien wie de vraag allemaal heeft beantwoord.

Lees ook: Fun: Je kan nu via Google Maps je eigen bucketlist maken

Alleen nog in de bètaversie

Voor nu is deze nieuwe functie nog niet te gebruiken op je telefoon. Hij is alleen beschikbaar in de zogeheten bètaversie. Wij hopen dat de functie snel op de markt wordt gebracht, want dat zal ons leven een stuk overzichtelijker maken!

Bron: BeautifyBeeld: Pinterest