Lifestyle

5 meest voorkomende dromen (en wat ze betekenen)

Het gebeurt jou veelste vaak. Je wordt doodmoe wakker omdat je de hele avond hebt liggen dromen. Herken jij dan ook dat je best vaak hetzelfde droomt? Alsof het universum jou een teken wilt geven. Als dat het geval is, is het maar beter dat je weet wat jou droom betekent. Lucky you! Wij zetten speciaal voor jou de meest voorkomende dromen op een rijtje.

Meest voorkomde dromen

Droom jij vaak dat je tanden eruit vallen? Of ben jij vaak op een plek (in je droom) waar je in het echte leven nog nooit bent geweest? Dat kan dan best een betekenis hebben. Dromen kunnen veel invloed hebben op je dagelijkse leven. Daar moet je je bewust van zijn. Lees hier: de betekenis achter veelvoorkomende dromen.

Lees ook: Deze sterrenbeelden zijn heel erg dromerig en romantisch

Wat is de betekenis achter jouw droom?

1. Je droomt over je eigen dood

Word jij soms ook overstuur wakker? Dat is helemaal niet gek. Dromen die over de dood gaan zijn natuurlijk niet de gezelligste. Maar wat betekent dit als je hier over droomt?  Rustig maar, je gaat niet dood! Als je droomt dat jij, of een familielid komt te overlijden is dit geen teken. Eerder gaat dit over de gevoelens die je voor iemand hebt. Wel komt het vaak voor dat je veel gaat dromen over de dood van iemand wanneer die plots komt te overlijden. Dit is dan weer wel onderdeel van het rouwproces.

2. I believe I can fly

Vaak zijn het kinderen die dromen over dat ze kunnen vliegen. Dit komt omdat de meeste kinderen een onbezorgd leven leiden. Pas wanneer je ontdekt dat het leven ook veel tegenslagen bevat zal je dit minder vaak dromen. Waarneer je dit wel kan dromen is wanneer je je bevrijd voelt in je leven. Je hebt net een moeilijke periode achter de rug, en nu voelt het weer alsof je een beetje kan ademen.

3. Je tanden vallen er uit

Iel, hier moet je toch niet aan denken!? Je tanden vallen er plotseling uit! Ik krijg er de kriebels van. Toch zit ook aan dit soort rare dromen een betekenis. Met je tanden kan je bijten, dit staat dus voor kracht. Als je die tanden dus kwijt raakt, staat dit voor machteloosheid. Misschien zit je niet lekker in je vel in het echte leven. Er speelt zich een bepaalde situatie af, waarin jij je zwak en machteloos voelt. Dan is het ook niet zo gek dat je droomt over het verliezen van je tanden.

4. Je komt veelste laat

Heb jij een moeilijke periode op je werk? Er staan veel deadlines op de planning of kan je het niet zo goed vinden met je baas? Dan droom jij vast wel eens over dat je te laat komt. Je moet bijvoorbeeld uren op je trein wachten, maar het komt ook wel eens voor dat je benen vast staan op de grond en je gewoon niet meer vooruit komt. Ja, in dat geval kom je dan inderdaad te laat. 😉

Lees ook: 5 dingen die jij nog niet wist over dromen

5. Je partner gaat vreemd

Wat ben jij blij dat je wakker wordt naast je partner als jij je ogen open doet. Heeeel soms droom jij over je partner die vreemdgaat met een ander. Het komt zelden voor dat je partner in het échte leven vreemdgaat, anders is dit puur toeval. Wat deze droom dan wel betekent? Het kan zijn dat je de laatste tijd minder aandacht krijgt van je partner. Hij is te druk bezig met noem maar op: werken, gamen of klussen. Don’t worry je partner gaat dus niet echt met een ander.

Bron: HarpersbazaarBeeld: Netflix, popsugar