Beauty

Dit is de reden waarom je haar pijn doet nadat je een staart in hebt gehad

Staarten zijn een lekker makkelijke, functionele haarstijl die ervoor zorgen dat jij ongestoord je ding kan doen. Want hoe irritant is het als je haar constant in je gezicht valt? Maar soms, aan het eind van de dag wanneer je je staart uitdoet, doet je haar megaveel pijn. Het is super vervelend en we hebben geen idee waar het door komt… Tot nu! 

Dit is de reden waarom je ”haarpijn” hebt na een dag een staart gehad te hebben

Mensen zeggen misschien dat je haar geen pijn kan doen, maar wij langharigen weten wel beter! It’s a struggle.

Hoe ontstaat die pijn?

Volgens een onderzoek die gepubliceerd is in The Huffington Post, een Amerikaanse nieuwswebsite, ontstaat deze pijn in je haarzakjes. Dit is de wortel waar elke individuele haar uit groeit. Angela Lamb, een dermatoloog uit New York, legt het ons uit. ”Je haarzakjes zijn heel gevoelig,” vertelt ze. ”Jouw volledige haar maakt deel uit van je zenuwstelsel, dus als je haar de hele dag onder strakke spanning staat, zorgt dit voor grotere druk op je haarzakjes.” 

Wanneer je je haar losdoet om de pijn weg te laten gaan, kun je merken dat het juist erger wordt. Dit komt doordat je haarzakjes zich de hele tijd hebben aangepast aan die strakke staart. ”De zenuwuiteinden wennen aan de richting waarop ze staan,” vertelt Angela. ”Als je je haar dan weer los doet, worden die zenuwuiteinden weer gestimuleerd waardoor je hoofdhuid gevoeliger wordt en het dus pijn gaat doen.”

De oplossing?

Nu we weten waar het vandaan komt, willen we natuurlijk ook de oplossing weten. Zodra je merkt dat de pijn begint op te komen, kun je het het beste meteen los gaan dragen. Ook helpt het om je staart vanaf het begin al losser te doen. Ga dus liever voor de messy ponytail dan die strakke staart! Daarbij is het ook niet goed voor je haar als je het continu strak naar achteren draagt: in het ergste geval breekt je haar af, of valt het zelfs uit! Hoewel dat alleen in extreme gevallen zal gebeuren, is het wel handig om het in je achterhoofd te houden.

Bron: Cosmopolitan