Love

Dit zijn 7 redenen waarom een vakantieliefde geweldig is

Droom jij nog steeds weg van die knapperd van die ene zomer in Frankrijk? Iedereen heeft vast wel eens een vakantieliefde gehad. Op vakantie lijk je de tijd van jullie leven samen te hebben, maar thuis pakken jullie je eigen leven weer op en spreken jullie elkaar nooit meer. Dat is dan ook zo top aan een vakantieliefde, het duurt maar eventjes en dat is precies goed.

8x waarom een vakantieliefde helemaal het einde is

Achteraf besef je pas dat je liefde helemaal niet jouw type was. Daarom is het ook zo fijn dat je de hele vakantie met iemand bent, die je later niet per se meer hoeft te spreken. Een vakantieliefde verdwijnt sneller dan dat ‘ie opbloeit. Anyways, dit zijn acht redenen waarom het hebben van een vakantieliefde geweldig is.

Lees ook: Deze 5 dingen die hij in bed doet geven aan dat hij je echt heel leuk vindt

1. Geen gedoe om een eerste date

Als je iemand buiten vakantie om ontmoet, duurt het vaak weken voordat de eerste date plaatsvindt. Op vakantie heb je geen zeeën van tijd, dus er wordt snel actie ondernomen. Dezelfde dag nog spreken jullie af in het zwembad van de camping of ‘s avonds bij de pingpong-tafel. Gezellig, dat is het sowieso!

2. Je bent veel minder zenuwachtig

Weet je wat het is, je ziet je lover na de vakantie waarschijnljk nooit meer. Hierdoor durf je misschien meer. Wat maakt het jou uit als er wat mis gaat? Denk er vooral niet teveel over na en laat het gewoon lekker gebeuren. Je hebt zo de tijd van je leven!

3. Jullie kunnen veel afspreken

Op vakantie spreken jullie veel af. Elke avond maken jullie een romantische strandwandeling, of staan jullie liever samen in een club? In ieder geval, de dates op vakantie zijn veel leuker dan die als je thuis bent. Daar ben je na twee keer uit te zijn geweest wel klaar met de bioscoop. Op vakantie kun je je lekker laten gaan en doen waar je zin in hebt.

4. Het is maar voor even

Zeg nou eerlijk, ben jij ooit écht verliefd geweest op je vakantieliefde? De kans is erg klein. Je hart wordt minder snel gebroken als je iemand niet zo lang kent. Het zorgt ook voor weinig gedoe, want jullie gaan na twee weken toch weer uit elkaar. Daarom is het toch fijn dat het zo kort duurt?

5. Je hoeft niets te verwachten

Van beide kanten weten jullie niet wat je te wachten staat. Jullie hebben dan ook nul verwachtingen, daarom is het zo fijn om een vakantieliefde te hebben. Je hoeft je ook geen zorgen te maken om iemand te dumpen als de vakantie is afgelopen, jullie wisten toch wel dat dat moment er aan zat te komen. Je kan eventueel nog zijn of haar nummer vragen, zodat jullie contact kunnen blijven houden, maar dit hoeft absoluut niet!

6. In de zomer is alles beter

Toch? Het eten, het weer, het uitgaan. Alles! Helemaal als je op vakantie bent lijkt alles geweldig. Plus, iedereen is knapper in de zomer, want iedereen heeft een lekker kleurtje en wil er goed uitzien. Jouw vakantieliefde is daarom nóg aantrekkelijker.

Lees ook: Oei! Dit zijn de ergste blauwtjes die jullie ooit hebben gelopen

7. Je bent er voor het plezier

De kans is groot dat jij met je vakantieliefde geen diepe connectie hebt. Dat is ook zo fijn, het is gewoon een beetje oppervlakkig. Een vakantieliefde is er nou eenmaal voor plezier, dus geef jij voorkeur aan iemands uiterlijk? We get it!

Bron: Amayzine