Fashion

Yes, met deze tips doe jij nooit meer een miskoop

Je kent het wel: je hebt net een leuke trui gekocht voor een aardig bedrag, maar bij thuiskomst blijkt het toch niet helemaal jouw ding te zijn. Erg jammer, maar het overkomt de beste. Maar hoe kun je dit in de toekomst voorkomen?

Sale

Het mag duidelijk zijn dat wij vrouwen soms best een beetje koopziek kunnen zijn. Zodra er ergens een goede sale is, zijn wij erbij. 20% korting op dit rokje? Die móét je dan kopen, terwijl je hem voor de volle prijs waarschijnlijk niet had gekocht. Het is natuurlijk zonde als je iets koopt wat je achteraf niet zo leuk vindt. Wat nog meer balen is, is als je het niet meer kunt retourneren. Daarom delen wij hier de beste tips, zodat jij nooit meer een miskoop doet!

Denk twee keer na

Voordat je gaat shoppen moet je even bij jezelf te rade gaan: heb ik dit echt nodig of wil ik het gewoon graag hebben? Een nieuw topje is altijd leuk, maar je kunt beter dingen kopen die je nodig hebt. Kijk voor je gaat shoppen altijd in je kledingkast. Wat draag je het meest en wat mis je nog? Ben jij laatst uit die leuke jeans gescheurd, dan is het nu tijd om een nieuwe te kopen. Je kan beter daar je geld aan uit geven dan aan een nieuw topje.

Kies een limiet

Dit klinkt misschien niet zo leuk, maar het is wel handig. Om van je koopverslaving af te komen, kun je voor jezelf een limiet instellen. Dit betekent dat jij gaat kijken hoeveel items jij voor in de zomer en voor in de winter in je kast mag hebben. Ben jij dol op korte broekjes? Bepaal dan dat je er maximaal zeven in je kast mag hebben. Zo kom je ook niet in de verleiding om er nog eentje bij te kopen. Je kunt dit doen voor elk kledingstuk in je kast. Maximaal tien topjes voor in de zomer en vijf dikke wintertruien. Je zult merken dat dit heel goed werkt.

Welke kleur staat jou goed?

Dit is de meest voorkomende fout tijdens het shoppen. In de winkel ziet dat gele shirtje er echt geweldig uit, maar zodra je thuis komt en het aantrekt, zie je dat je er bijna in verdwijnt. Niet jouw kleur dus! Ga na welke kleuren er wel goed bij jou staan. Ga je voor felle kleuren of ben jij meer van de neutrale tinten?

Price tag

De grootste truc van winkeliers tijdens een sale is het faken van de prijzen. Ze maken de producten juist eerst wat duurder en vervolgens zetten ze er een mooie kortingsprijs bij, waardoor jij denkt dat je en goeie deal hebt gescoord. In werkelijkheid betaal je dan dus de normale prijs. Ga ook na of een product het echt waard is. Is de kwaliteit goed? En kun je het goed combineren? Loop dit na in je hoofd voordat je iets nieuws aanschaft.

Passen is een must

Online gaat dit wat lastiger, maar in de winkel moet je absoluut alles passen wat je wilt kopen. Zo voorkom je een teleurstelling thuis als je een item toch niet past. Dit scheelt je uiteindelijk ook weer tijd en moeite, want je hoeft het dan niet terug te brengen.

Wat nu?

Oh no, het is toch gebeurd. Je hebt een miskoop gedaan. Het beste (en sociaalste ;)) wat je kunt doen is kijken of je zus of een vriendin het item leuk vindt. Als je er geld uit wilt halen, kun je het altijd nog online verkopen. Dit werkt best snel als het prijskaartje er nog aan zit.

Succes!

Must reads 👀