Lifestyle

Aha, dit is dus waarom je date niets meer laat horen na die vrijpartij

Het wordt vaak afgeraden om op je eerste date all the way te gaan. Vaak met de reden dat je date niet meer van zich gaat laten horen, omdat hij toch al heeft gekregen wat hij wilde. Maar wat nou als jullie na de vijfde date pas de stap nemen en hij je dan alsnóg ghost?

Om deze reden laat je date niks meer horen na jullie vrijpartij

Het is natuurlijk superjammer wanneer jij en je date een leuke nacht hebben beleefd en hij je de volgende ochtend heeft geblokkeerd. No worries, het ligt niet aan jou! Volgens een wetenschappelijk onderzoek kan het aan één van deze twee dingen liggen. 

1. Signalen gemist

Het kan natuurlijk zijn dat je date vanaf het begin al uit was op alleen een leuke nacht. Misschien heeft hij hier al eerder opmerkingen over gemaakt, maar heb jij die onbewust genegeerd omdat het zo’n leuke jongen is. Nu klinkt het misschien wat naïef, maar dit is heel normaal en gebeurt vaker dan je zou denken! 

2. Evolutie

Ja, het kan echt aan evolutie liggen! Vrouwen maken na een vrijpartij een knuffelhormoon aan, oxytocine. Daarom is het voor vrouwen zo fijn om na de spicy time te knuffelen. Mannen maken dit hormoon veel minder aan. Wel stijgen de dopaminelevels, dit is een hormoon dat mannen o.a. kan vertellen om weg te gaan. Dit komt nog van héél lang geleden, toen er geen betrouwbare anticonceptie was. De kans voor een vrouw was toen veel groter om zwanger te worden dan nu. Daarnaast waren mannen de echte jagers, die zich alleen richtten op voortplanten en niet op het opvoeden van de baby. Dat is dus waarom mannen een flight response kunnen krijgen na een vrijpartij!