Food

Deze 3 fancy recepten zijn perfect voor jouw volgende brunch

Scones met slagroom en jam

Ingrediënten (20 porties)

  • 125 g ongezouten roomboter
  • 450 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 g poedersuiker
  • 1 mespunt zout
  • 150 ml karnemelk

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C en snijd de boter in blokjes. Meng het bakmeel, het bakpoeder, de poedersuiker en het zout in een grote kom. Voeg de boter toe aan het meel en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Voeg daarna de karnemelk toe en kneed tot het een samenhangend deeg geworden is. Als het deeg nog iets te droog is, voeg je nog een extra eetlepel karnemelk toe.

Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 centimeter dik. Steek er met behulp van een uitsteekvormpje of glas cirkelvormige deegbolletjes uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.

Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met behulp van een bakkwast met wat karnemelk. Bak de scones ongeveer twaalf minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Serveer de scones met slagroom en jam. YUMMIE! 

Bron: Allerhande, 24KitchenBeeld: Instagram

Must reads 👀