Love

Aha! Dit is waarom zoenen zo belangrijk is in een relatie

zoenen-belangrijk-relatie

Zoenen met je lover is leuk en kan een heel fijn gevoel geven, maar wist je eigenlijk al dat zo'n potje tongzoenen en een liefkozend kusje heel erg belangrijk zijn voor jullie relatie? Lees snel verder, dan leggen wij het voor je uit!

Dit is waarom zoenen zo belangrijk is in een relatie

Aan het begin van de relationship is zoenen heel erg leuk en spannend en lebber je het gezicht van je lover het liefste de hele dag af. En dat is ook alleen maar goed, want door deze kusjes worden er hormonen in je lichaam aangemaakt die ervoor zorgen dat jij gelukkig bent. Maar niet alleen in het begin. Ook als je al een tijdje samen bent blijft zoenen erg belangrijk voor jullie relatie. Zo kan een potje tongzoenen ervoor zorgen dat jullie emotioneel verbonden zijn en dat ook blijven! En daarnaast komt er ook het stofje dopamine vrij tijdens het zoenen, wat er dan weer voor zorgt dat je een stuk beter met stressvolle gebeurtenissen om kunt gaan. Kortom; zoenen is dus goed voor je mentale en fysieke gezondheid!

Lees ook:
Déze 17 fouten heb je sowieso wel eens gemaakt tijdens het zoenen

Belangrijk voor de aantrekkingskracht

Maar daar blijft het niet bij. Zoenen is namelijk ook belangrijk voor de aantrekkingskracht tussen jou en je partner. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vooral vrouwen tijdens de eisprong heel veel behoefte hebben aan zoenen en intimiteit met hun lover, en dat een zoen een gevoel van vertrouwen geeft. Tijdens het zoenen stel je je namelijk natuurlijk kwetsbaar op en daardoor ben je bereid om een emotionele band met iemand op te bouwen. Daardoor zijn koppels die meer zoenen dan ook gelukkiger dan koppels die dit niet doen. Nou, zo’n potje tongworstelen is dus eigenlijk heel erg goed voor jou en je relatie, dus je weet wat je te doen staat vanavond…

Must reads 👀