Lifestyle

Bewezen: karaoke-avondjes leiden tot hechtere vriendschappen

karaoke-hechtere-vriendschappen

Karaoke-avondjes met je vriendinnen zijn hysterisch, grappig maar vooral mega gezellig, maar wist je eigenlijk al dat zo'n avondje door de microfoon blèren de manier is om jullie vriendschap hechter te maken?

Door karaoke-avondjes krijg je hechtere vriendschappen

Een avondje Rihanna, Beyoncé en drivers license van Olivia Rodrigo mee schreeuwen met de nodige drankjes is naast heel erg gezellig ook goed voor jullie vriendschap. Dit zorgt er namelijk voor dat jullie nog een hechtere band krijgen dan dat jullie al hadden, en dat is toch wat je wil? Onderzoekers waren namelijk benieuwd welke activiteiten ervoor zouden zorgen dat mensen dichter naar elkaar toe groeien en in dit onderzoek werden mensen dan ook over drie verschillende groepen verdeeld. Een groep deed een karaoke-activiteit, een groep ging knutselen en de andere groep ging creatief schrijven. En je raadt het al, uit dit onderzoek blijkt dat zingen de beste manier is om het ijs te kunnen breken en mensen makkelijker naar elkaar te laten groeien…

Aha, hier komt dat door

Maar hoe kan het dan dat je een hechtere vriendschap krijgt door samen door de microfoon te schreeuwen? Nou; door samen te zingen, krijg je het gevoel de ander snel beter te leren kennen. Maar dat is niet het enige, daarnaast ontwikkel je ook positieve gevoelens bij deze persoon en krijg je het gevoel een band te hebben gekregen. De reden hiervoor heeft te maken met gelijktijdigheid, doordat je namelijk met anderen tegelijkertijd aan het zingen bent, maakt je lichaam hormonen aan die je gelukkig laten voelen en belangrijk zijn bij het aangaan van relaties. Kortom; mocht het ongemakkelijk zijn met die ene vriendin of met die leuke date? Dan moeten jullie blijkbaar dus gewoon een avondje karaoke inplannen!

Beeld: Pitch Perfect