Food

Weer een goedkope fles wijn gekocht? Dit is waarom dat eigenlijk hartstikke slecht is

Wijn is heer-lijk. Maar een goede fles kost al snel een tientje. Wij skere scholieren en studenten hebben daar natuurlijk geen geld voor. Een goedkope fles uit de supermarkt is voor ons dan ook prima te drinken. Soms heb je zelfs geluk met een lekkere fles voor vier euro. Toch blijkt dit eigenlijk helemaal niet goed, wijnboer Ilja Gort verklapt alle geheimen over een fles wijn!

Dit is waarom een goedkope fles wijn eigenlijk hartstikke slecht is

Niet alleen studenten geven liever niet te veel geld uit aan een fles wijn. De gemiddelde Nederlander koopt het liefst een fles wijn van ongeveer €3,50. Stelletje gieren.

Wie is Ilja Gort?

Ilja Gort is een Nederlandse schrijver en wijnboer. Hij woont afwisselend in Nederland en Frankrijk en focust zich op het schrijven én natuurlijk op het maken van wijn. Volgens Ilja kan je prima een fles Chateau huppeldepup kopen voor vier euro. Maar échte wijn drink je dan niet. Dit soort goedkope wijnen zijn ook mega slecht voor het milieu en de arme wijnboer krijgt zelf maar 80 cent van het hele bedrag. De rest gaat naar btw, accijns, transport en de verpakking. Poor thing!

Echte wijn is het niet

We zeiden al dat jij met je fles van 4 euro geen echte wijn drinkt, grote kans dat je de restjes van vorige oogsten naar binnen zit te werken. Niet zo lekker dus. Wijnboer Ilja raadt ons aan om voor een betere, biologische wijn te gaan. Iets duurder, maar het wel helemaal waard! 

Lees ook:

Pak die fles er maar bij: een rood wijntje staat gelijk aan een uur sporten

Dit zijn de leukste date-ideeën tijdens een avondje thuis met je lover

Must reads 👀