Health

Nog steeds moe na 8 uur slaap? Hier kan het aan liggen

moe-na-8-uur-slaap

Na een bizar drukke week, kun je niet wachten om op vrijdagavond in je bed te liggen en als je dan eindelijk meer dan acht uur slaap hebt gepakt ben je 's ochtends nog steeds kapot en niet zo uitgerust als je zou willen. Niet heel chill, maar dit kan de reden zijn...​

Dit is de reden dat je steeds moe bent

Er zijn verschillende redenen die ervoor kunnen zorgen dat je steeds moe wakker wordt, maar het is niks om je druk om te maken. Lees vooral verder, want misschien herken jij jezelf hier wel in!

Je krijgt niet genoeg daglicht

Ben je de hele dag aan het werken en zie je niet zoveel daglicht? Ga dan eens in je middagpauze een wandeling maken of een rondje rolschaatsen, want het kan zijn dat je te weinig daglicht ziet op een dag. Wedden dat als je dit een paar dagen doet, je meteen veel frisser en uitgeslapen je bed uit komt?

Hé, beweeg eens iets meer

De hele dag zitten kan je juist heel erg moe maken, dus ga een rondje wandelen, doe een paar sportoefeningen of ga eens een rondje fietsen. Van bewegen krijg je energie, wordt je brein een stuk frisser en wordt je lichaam heel erg moe, wat je dan weer nodig hebt om goed te slapen. Dus kruip vanavond niet met een zak chips op de bank, maar trommel je vriendinnen op en maak een lawa!

Je slaapt veel te veel

Who knew, van te veel slapen kun je dus ook heel erg moe worden. Als je namelijk te lang slaapt raakt je biologische klok in de war en krijgt je lichaam niet het signaal dat je op moet staan. Maar wat is dan te lang? Ieder weekend je wekker om 7 uur zetten is natuurlijk niet nodig, maar tot een uur of 12 blijven liggen is echt veel te lang. Mocht je dit nou herkennen, zorg dan dat je in het weekend rond de middag altijd plannen hebt, zodat te lang slapen jou niet meer kan gebeuren!

Water, water en nog eens water

Als je te weinig water drinkt kan je lichaam gedehydrateerd raken en dit zorgt ervoor dat je spieren wat strammer worden, waardoor jij je heel snel moe voelt. Daarnaast moet je lichaam dan harder werken om zuurstof en voedingsstoffen te verdelen, waardoor je weer sneller uitgeput raakt. Niet ideaal dus en dit kan al gebeuren als je maar 1,5 procent te weinig water drinkt. Giet de koppen thee voortaan dus naar binnen, zodat je er zeker van bent dat je genoeg binnen krijgt!

Laat douchen is een no-go

Laat douchen en dan daarna helemaal fris en fruitig je bed in duiken is echt heerlijk. Maar dit kun je beter niet doen. Je lichaam koelt ‘s avonds namelijk af, zodat je lijf zich voor kan bereiden op een goede nachtrust. Maar als je dan vlak voor je naar bed gaat nog lekker heet gaat douchen, warmt hij juist weer op. Wat niet zo goed is voor je nachtrust… We weten dat het vervelend is, maar voortaan eens tijd om in de ochtend te douchen!

Beeld: Netflix: Elite