Love

Deze 5 vragen zijn perfect om op een eerste date te stellen

Of je het nou wil of niet; een eerste date brengt altijd de enige ongemakkelijkheid met zich mee en vaak valt het dan gewoon simpelweg ook stil, omdat je echt niet meer weet wat je moet vertellen. Maak je geen zorgen, want met deze vijf vragen wordt jouw eerste date een makkie!

Deze vijf vragen zijn perfect voor een eerste date 

Op een eerste date is het erg belangrijk dat je vooral niet te diepe gesprekken voert over politiek of het geloof. Hier krijg je namelijk meestal de grootste discussies van en dat wil je natuurlijk niet tijdens een eerste date. Dus, volg deze vijf vragen als rode draad en dan komt het zeker goed!  

Hoe zou je jezelf omschrijven, in één woord?

We laten alle vragen over ‘hoe heten je broers en zussen’ en ‘hoe lang zijn je ouders al samen’ maar even links liggen, want grote kans dat dit jou namelijk helemaal niks boeit tijdens een eerste date. Je zit er namelijk ten slotte voor je date en niet om achter zijn hele familiestamboom te komen. Dus stel hem interessante vragen als: “Hoe zou je jezelf omschrijven, in één woord?” Hierdoor kom je er achter hoe hij/zij is en kun je altijd doorvragen, waardoor er nooit een ongemakkelijke stilte valt.     

Als je iets aan jezelf kon veranderen, wat zou het zijn?

We hebben natuurlijk al gezegd dat je niet te veel de diepte in moet gaan, maar zo’n vraag als deze is eigenlijk best handig. Hierdoor kom je er namelijk achter hoe hij/zij over zichzelf denkt en omdat deze vraag zo persoonlijk is zie je de ware versie van je date. En dat is natuurlijk waar je op zoek naar bent, want mocht dit nou tegenvallen kun je het meteen bij die eerste date laten!    

Wat is het slechtste cadeau dat je ooit van iemand hebt gekregen? 

Je hoeft natuurlijk niet alleen serieuze vragen te stellen, want er moet ook een beetje humor in jullie date zitten. En daar is deze vraag dan ook perfect voor! Door deze vraag krijg je namelijk de grappigste gesprekken, want grote kans dat het antwoord je nog zal verbazen…  
 

 

Waar ben je het meest trots op? 

Mensen praten natuurlijk graag over hun passies en hier wordt jouw date dan waarschijnlijk ook heel erg enthousiast van. Hierbij kan doorvragen geen kwaad, en wordt het voor jou alleen maar duidelijker wat hij/zij uit het leven wil halen!  
 

Waar zou jij het liefste willen wonen? 

Met deze vraag kom je er achter of hij/zij avontuurlijk is en op een bijzondere plek zou willen wonen of eigenlijk een beetje saai is en het liefste bij zijn/haar moeder in de achtertuin zou willen wonen. Als je het laatste als antwoord krijgt, weet je eigenlijk meteen wat je moet doen. Toch?

Lees ook: 

Oh, oh: zoveel roddelen we blijkbaar op een dag

Deze sterrenbeelden kosten je iets meer moeite in een relatie