Beauty

7 tips om jouw haar sneller te laten groeien

Oh my god, wanneer je eindelijk die stap hebt genomen om je haar kort te gaan knippen, mis je je lange haar weer. Maar bij de één groeit het sneller dan de ander. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je haar weer lang te laten groeien! Wij hebben er in ieder geval zeven voor jou.

7 tips om je haar sneller te laten groeien

Met deze zeven tips kan jij je haren sneller laten groeien, want het liefst hebben we allemaal van die lange lokken. Helaas groeit dit niet in een *fingersnap* maar met deze tips kan je het proces wel versnellen.

1 Afknippen

Huh? Het klinkt heel tegenstrijdig, maar doordat jij je puntjes regelmatig laat bijknippen kan je haar sneller groeien. Van die beschadigde puntjes breekt jouw haar juist sneller af en wordt het juist korter. Als jij om de zes tot acht weken zorgt dat je je puntjes laat knippen, zorgt jouw haar ervoor dat ‘ie wat sneller groeit.

2 Vermijd heet water

Oh boy…Hoe heerlijk is het (vooral in dit seizoen) om onder die hete douche te stappen? Helaas is dit dus helemaal niet goed voor je haar. Het hete water maakt je haar droog, waardoor het dus juist weer sneller afbreekt en dat willen we niet!

3 Zo min mogelijk hitteproducten

Onze beste vriend is dus ook niet goed voor de lange lokken. De stijltang of je föhn kan je dus beter laten liggen. Van de hitteproducten raakt je haar mega beschadigd en dan, je raadt het al, breekt je haar sneller af. Wil je écht gebruik maken van deze tools, gebruik dan een goede heat protector!

4 Druk je haar droog met een handdoek/ t-shirt

Jouw precious haar is kwetsbaarder dan je denkt. Je haar afdrogen met een ruwere handdoek kan dus weer zorgen voor beschadiging. Om je haar dus zo gezond mogelijk te houden is het ‘t beste om je haar te drogen met een t-shirt. Of druk je haar droog met een handdoek!

5 Do NOT forget your scalp

Soms vergeten we waar onze roots liggen. Onze hoofdhuid is belangrijk voor de haargroei (duh) en deze moet je dan ook goed verzorgen. In de loop van de tijd hopen oliën, vuil en dode huidcellen zich op op je hoofdhuid. Als je regelmatig je hoofdhuid met een shampoo of haarolie masseert kan dit zorgen voor een betere bloedsomloop. En dus een gezondere hoofdhuid en snellere haargroei!

6 Kam je haar als het droog is

Het zit er bij sommige mensen al aardig in om je haar te kammen nadat je uit de douche komt. Maar dit is dus ook niet goed voor je haar. Omdat als je je haar kamt terwijl het nat is en je waarschijnlijk ook klitten hebt, kan je ervoor zorgen dat je je lokken afbreken. We don’t want that! Kam je haar dus wanneer het droog is, maar als je het nat wilt kammen gebruik dan een borstel met brede tanden.

7 Pas op met je haar opsteken

Zoals je dus al merkt, is je haar veel kwetsbaarder dan je denkt. Wanneer jij je haar dus in een staart of knot doet of je je elastiekje er niet voorzichtig uithaalt kan je je haar al laten afbreken. Wees hiermee dus extra voorzichtig of maak gebruik van een scrunchie!  

Lees ook:

Gadver! Zo vaak moet jij je haarborstel eigenlijk vervangen

Wow: drugsschandaal tijdens de opnames van Temptation Island