Lifestyle

Daar gaan we dan: deze momenten tijdens het gourmetten herkent iedereen

Tijdens de feestdagen wordt altijd een dagje gegourmet met heel veel vlees, stokbrood en salades en of je het nou haat of er gek op bent, wij weten zeker dat jij deze momenten tijdens het gourmetten sowieso herkent!

Deze momenten herkent iedereen tijdens het gourmetten

Wij Nederlanders zijn gek op gourmetten en een Kerst zonder kunnen we ons dan ook bijna niet voorstellen… Lees snel verder, want deze dingen herken jij dit weekend sowieso weer!  

Het tafeldekken is nog een dingetje

Tijdens het gourmetten neemt alles vaak mega veel ruimte in beslag, waardoor het tafeldekken nog best een dingetje wordt. Zo heb je rekening te houden met borden, de gourmetplaat, sausjes, de vleesschalen, salades en natuurlijk het stokbrood. Waar ga je dat allemaal laten? Je hebt dan ook wel echt iemand met een praktisch oog nodig voor het tafeldekken, anders wordt het drie keer niks…

Je propt je helemaal vol

Tijdens het gourmetten prop je je altijd helemaal vol met veel stokbrood met kruidenboter, omdat het zo ongelofelijk lang duurt voordat je hamburger van binnen niet meer rood is… En als je vlees dan eindelijk klaar is zit je eigenlijk al vol van al het stokbrood met kruidenboter. Niet ideaal, maar ieder jaar maken we toch weer dezelfde fout!  

Wachten, wachten en nog eens wachten

Het wachten tot je eten eindelijk klaar is voelt vaak echt als een halfuur. En als je dan daarna binnen tien minuten uitgegeten bent, omdat je jezelf zo vol gepropt hebt met al dat brood, is het nog wachten tot iedereen klaar is met eten op de plaat gooien.. En bij sommigen van de familie kan dat nog wel even duren, want die eten het liefst de schaal ook nog op… 

Het past allemaal niet in de vaatwasser

Als iedereen dan eindelijk klaar is kan het opruimen beginnen en dat is waar je waarschijnlijk het minste naar uitkijkt. Want alles is vies, en de helft past waarschijnlijk niet eens in de vaatwasser, dus wordt het met de hand afwassen en dan heb je ook nog te dealen met die vieze gourmetplaat die schoongemaakt moet worden. Kortom; wij zijn altijd erg blij als dit gedeelte voorbij is, en we gewoon aan de wijn kunnen. 

Alles zit onder het vet

Had jij dit Kerstweekend jouw nieuwe jurkje aan? Dan is er een grote kans dat hij meteen de was in kan, want alles stinkt en zit onder het vet na het gourmetten. Vre-se-lijk, maar gelukkig is er genoeg aan zo’n vieze geur in huis te doen, dus lees snel ons eerder geschreven artikel hierover en save yourself from the smell! 

Lees ook: 

Met deze TikTok-trend kan je nu ruilen van huis zoals in de film The Holiday

Nou, daar gaan we dan: zoveel kilo komen we dus blijkbaar aan tijdens de Kerstdagen