Lifestyle

Vier momenten waarop je weer kind zou willen zijn

De tijd vliegt en inmiddels hikken we alweer bijna tegen de dertig aan (oké, overdreven). Maar goed, we zijn inmiddels wel onder de noemer ‘volwassen’ te scharen. En da’s niet altijd leuk, want hier gaan vaak wel bepaalde verantwoordelijkheden mee gepaard. Welke momenten dat zijn? Daar vertellen wij je alles over, want op deze punten in je volwassen leven wil je eigenlijk weer kind zijn!

Op deze momenten wil jij weer kind zijn

Er zijn genoeg momenten waarop jij eigenlijk liever weer een klein kind wil zijn en wil ontsnappen aan je grown uplife. Zet je schrap, want hier komen de vier momenten waarop jij het allerliefst weer een kind wil zijn!

Al die verzekeringen

Op je achttiende begint het hele gedoe eigenlijk al. Van het aanvragen van je zorgverzekering tot het doen van aangifte bij de Belastingdienst.. En dan hebben we het nog niet eens over de bedragen die daarmee gepaard gaan! Gelukkig kan je aan het eind van elk jaar gewoon even zorgverzekering vergelijken, zodat je weet dat je uiteindelijk wel de beste hebt.

Die lege koelkast

Ja, de tijd van bammetjes met pindakaas en heerlijke avondmaaltijden die je moeder klaarmaakte zijn inmiddels wel voorbij. Als jij dan weer, na een dag hard werken, thuis komt en de koelkast leeg blijkt te zijn is dit op zijn zachtst gezegd wel een enorme domper. Mag je wéér richting de supermarkt om een vermogen te spenderen..

Zelf je fiets repareren

Je zit rustig op je fiets naar werk of naar de plek waar je studeert en ineens merk je dat je ketting er af ligt. Of, erger nog, dat je een gat in je band hebt. Shit, en nu? Je hebt geen flauw idee hoe je dit zelf moet fiksen, de fietsenmaker vraagt er ook een rib uit je lijf voor en je vader (of moeder) kan je echt niet meer bellen om dit te vragen.

Ziekenboeg

Vroeger, in die goede oude tijd, wilde je je nog wel eens ziek voordoen om lekker thuis op de bank te mogen blijven liggen. Dan kwam je moeder of vader langs met een heerlijk kopje soep of bouillon en voelde je je de koning(in) ter rijk. Nu moet je dat eigenlijk allemaal zelf doen (tenzij je hele lieve huisgenoten hebt) en klinkt het in z’n totaliteit echt wel wat minder aanlokkelijk om ziek te zijn. Toch?