News

Gin in een kerstbal; de perfecte combinatie

Gin in een kerstbal, dat klinkt als de perfecte combinatie tijdens de feestdagen. En we hebben goed nieuws; het bestaat nu ook echt. In de nieuwe Gingle Balls van Ginneken Gin zit namelijk heerlijke gin die je in de boom kunt hangen en tijdens de feestdagen kunt nuttigen met je vriendinnen. That sounds amazing

De Gingle Balls kerstballen met gin

Als je aan kerstmis denkt, denk je vooral aan de drankjes glühwein en rode wijn, maar niks is minder waar, want dit jaar is gin de grote nieuwkomer. Het Brabantse drankmerk Ginneken Gin heeft namelijk onder het mom van ‘leuk voor in de boom, lekker voor in het glas’ de Gingle Balls bedacht. Dit zijn kerstballen met verschillende soorten smaken gin er in. Zo hebben zij de smaken black gin, dry gin en pink gin. En niet te vergeten, voor alle Brabanders onder ons, niet alleen het drankmerk maar ook de ingrediënten  komen uit de omgeving van Brabant. Zo is De Grove Den uit het Mastbos in Breda een van de hoofdingrediënten van de gin. Keileuk, dit wil je toch hebben deze kerst? 

Hoe moet je de Gingle Balls gebruiken? 

We snappen dat als je de Gingle Balls in huis hebt je ze zo snel mogelijk wil mixen met jouw favoriete drankje, maar dat is niet helemaal de bedoeling. Het is namelijk de bedoeling dat je ze in de kerstboom laat hangen totdat de feestdagen zijn aangebroken. Dan mag je ze er één voor één uithalen om te mixen tot een lekker drankje. Zo zou je er bijvoorbeeld een gin-tonic van kunnen maken, maar kan je er om helemaal uit te pakken ook een gin-tonic met Espresso van maken. Dit kun je maken door ijsblokjes in een cocktailglas te vullen en daar 120 ml koffie en 600 ml tonic aan toe te voegen. Dan hoef je alleen nog maar de gin naar keuze uit de Gingle Balls te halen, nog even te roeren en je bent ready to go. Dat klinkt wel als een hele gezellige kerst met de meiden!

View post on Instagram
 

Lees ook:

Must reads 👀