Food

Aha! Zo moet je dus een eitje pocheren

Als er iets is wat we elke ochtend kunnen eten, is dat wel een eitje. Gebakken ei, gekookt ei, roerei of een gepocheerd ei, we vinden ze allemaal om te smullen. Van de meeste weten we ook wel hoe we ze moeten bereiden, maar een eitje pocheren blijft een uitdaging. Vandaag vertellen wij jou hoe je een perfect gepocheerde eitje maakt. 

Zo moet je een eitje pocheren

Wat heb je nodig?

  • een grote pan
  • 1 el azijn (appel of wijn)
  • zo vers mogelijke eieren

Hoe maak je het perfecte gepocheerde eitje?

Stap 1: Vul een grote pan met water. Liever te veel water dan te weinig. Zet het vuur aan en breng aan de kook. 

Stap 2: Pak de eieren uit de koelkast. Pak een kleine (als je die niet hebt een normale) zeef en twee kommen. Zet de zeef op één van de kommen en breek het ei boven de zeef. Het losse eiwit wordt nu opgevangen door het kommetje onder de zeef. Wat er overblijft van het ei (het eigeel en vaste eiwit) doe je in de schone kom.  

Stap 3: Pak de kom met het ei dat je wilt pocheren en ga naar de pan met water. Zet het vuur zodanig laag dat het water tegen het kookpunt aan zit. Je kunt dat herkennen aan de kleine belletjes in het water (grote bellen is dus niet goed). 

Stap 4: Pak de azijn en doe één eetlepel in het water. GEEN ZOUT toevoegen! Dat zorgt ervoor dat het ei minder goed bindt.

Stap 5: Nu we alle voorbereidingen hebben gehad, gaan we het ei pocheren. Pak een lepel en maak een draaikolk in het water. Zodra je een draaikolk hebt gemaakt, gooi je het ei in het centrum van de draaikolk. 

Stap 6: Kook het ei 3 minuten als je van een zacht ei houdt, dus veel ‘slijm’. Kook het ei 3,5 minuut voor een wat harder ei. Als de timer voorbij is schep je het ei met een lepel uit de pan. Leg het ei in koud water zodat het stopt met garen. Na een minuut kan jij genieten van een heerlijk gepocheerd eitje!

Recept nodig voor een fancy breakfast met gepocheerde eieren? Klik hier!


 

Beeld: Instagram