Food

Yum: Deze pumpkin spice pancakes wil je deze herfst zéker maken

Zoek je nog een pompoen recept en ben je helemaal gek op pumpkin spice latte? Dan wil je deze pumpkin spice pancakes deze herfst zéker proberen. Dit is het recept voor pumpkin spice pancakes!

Everything pumpkin spice, please! 

Van pompoenen voor huis of op je vensterbank tot fijne recepten met pompoen. De oranje vrucht is hét ingrediënt voor de herfst. En je kunt er veel meer van maken van alleen pompoensoep. Vooral als je fan bent van de PSL (of de vegan pumpkin spice latte!), want de pompoen doet het namelijk heel goed in drankjes en lunchgerechten.

Move over, pumpkin spice latte taart (oke, niet helemaal, deze wil je ook proberen), dit zijn de pumpkin spice pancakes. Dé fluffy pancakes die je wilt lunchen deze herfst. 

Dit heb je nodig voor de pumpkin spice pancakes
♥ 125 gram pompoenpuree
♥ 35 gram havermout
♥ 1 ei + 1 eiwit
♥ 50 ml amandelmelk
♥ 1 tl bakpoeder
♥ kruiden: kaneel, nootmuskaat, piment, kruidnagel, gember en een snufje zout
♥ optioneel: 15 gram vanille eiwitpoeder 
♥ voor decoratie: kaneel(stokjes), ahornsiroop

Zo maak je pumpkin spice pancakes
1. Doe alle ingrediënten in een blender. Of voeg alles samen in een kom en mix met een staafmixer. Zorg dat je een egaal beslag hebt.
2. Doe een beetje boter of olie in de pan. Maak kleine pancakes met het beslag. Meestal kun je zo’n twee tot drie pancakes tegelijk bakken in de pan.
3. Maak het beslag op en stapel de pumpkin spice pancakes op elkaar en leg op een bord. Versier met topping naar keuze, denk aan kaneel(stokjes) en ahornsiroop. Slagroom kan natuurlijk ook! Eet smakelijk. 

In deze TikTok wordt het recept voor de pumpkin spice pancakes nog even goed uitgelegd. Én deze TikTokker deelt meteen even een lifehack: pompoenpuree kun je dus gewoon bij de babyvoeding vinden in de supermarkt. 😉 

@bamifit

Antwoorden aan @flo.loves.flowers Pumpkin Spice Protein Pancakes 🥞 om de groeimaten onder ons goed te voeren tijdens HOTGIRLHERFST 🍂🍁🍄 ##afvallen

♬ Two Moons by BoyWithUke – BoyWithUke

 
Bron: TikTok @bamifitBeeld: iStock