Lifestyle

Good to know: zo win je een discussie op basis van iemands sterrenbeeld


Soms zou je gewoon zó graag eens een discussie willen winnen, zeker wanneer je er duizend procent zeker van bent dat je gelijk hebt. We got you, want zo win je een discussie op basis van iemands sterrenbeeld.

Ram (21 maart tot 19 april) 

Om een discussie te winnen van een Ram, moet je goed letten op wat hij of zij zegt. Rammen reageren namelijk vaak van op wat ze denken dat je gaat zeggen en hebben de hele discussie al voorbereid in hun hoofd. Probeer iets onvoorspelbaars terug te zeggen en hupsakee. You won. 


Stier (20 april tot 20 mei)

Stieren zijn ontzettend eigenwijs en koppig. Maar in een discussie weten ze wel goed wat ze moeten zeggen. Time to beat ’em at their own game. Blijf in een discussie met een Stier vooral rustig. Daar kunnen ze niet zo goed tegen. Als ze niks meer weten te zeggen, weet jij dat je je discussie hebt gewonnen.


Tweelingen (21 mei tot 20 juni)

Tweelingen zijn in discussies en ruzies snelle praters. Ze springen van de hak op de tak met hun argumenten en dat is precies waar jij in kan springen om ze eens even de mond te snoeren (klinkt agressief, maar dat hoeft niet). Als mensen snel praten maken ze vaak kleine foutjes en dat is iets waar de Tweelingen weer niet zo goed tegen kan. Zéker niet als iemand hen in een discussie daarop wijst.


Kreeft (21 juni tot 22 juli)

Wat je moet weten over de Kreeft is dat ze vol zitten met emoties, 24/7 eigenlijk, en dus ook in een verhitte discussie. Gegarandeerd een pijnpuntje waarmee je je discussie kunt winnen. Wees niet gemeen, want dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling. Kreeften houden namelijk helemaal niet van discussies en proberen het voorzichtig en begripvol aan te pakken. 


Leeuw (23 juli tot 22 augustus)

De Leeuw is heel creatief en zal in een discussie zo weer nieuwe argumenten en standpunten bedenken. Laat tijdens de discussie de Leeuw zoveel mogelijk het woord doen en bedenk: less is more. Ze kunnen er namelijk niet zo goed tegen als iemand niet ‘goed’ reageert op wat ze zeggen. Op een gegeven moment zijn de standpunten op en heb jij gewonnen. 


Maagd (23 augustus tot 22 september)

Dit sterrenbeeld is een lastige, aangezien de Maagd gedachtes vaak voor zichzelf houden. Maar barst de bom dan toch een keer, dan komt er ook veel uit. Soms kan het zelfs zo lijken alsof de hele speech van de Maagd al dagen voorbereid was. Let tijdens die speech op fouten en win je argument. Simple as that.


Weegschaal (23 september tot 22 oktober)

Net als de Kreeft, houdt de Weegschaal niet zo van discussiëren. Ze zullen namelijk altijd willen dat er juist géén ruzie of verhitte discussie is. Hoe je je arguement kan ‘winnen’, is door eigenlijk gewoon mee te gaan met wat de Weegschaal doet: proberen te begrijpen. 


Schorpioen (23 oktober tot 21 november)

Om van een Schorpioen te winnen in een discussie hoef je eigenlijk maar één ding te doen: vragen stellen. En dan niet zomaar vragen stellen. Nee, vragen die het standpunt van de Schorpioen een beetje kunnen wegvagen. Uiteindelijk zou de Schorpioen geen antwoorden meer kunnen geven – wat betekent dat jij gewonnen hebt. 


Boogschutter (22 november tot 21 december)

Boogschutters zijn slimme tekens en zullen zich niet gauw in een discussie verkeren als ze die niet kunnen winnen. Ook bij dit teken is het van belang om vragen te stellen en ze een beetje te laten twijfelen aan hun standpunt. Als ze afzwakken in de discussie, dan weet je al hoe laat het is.


Steenbok (22 december tot 19 januari)

Steenbokken zijn koppig en hebben hun praatje in een discussie altijd wel klaarstaan. Een moeilijke om van te winnen, dus. Maar geen paniek, als jij de diepste roots van het standpunt kent én weet te verwerpen, dan heb je de Steenbok te pakken.


Waterman (20 januari tot 18 februari)

In een discussie is de Waterman vooral gefocust op de toekomst. Ze wijken in een verhit argument al snel af naar een volgend ding, waardoor sommige dingen die ze zeggen, nergens meer op slaan. Vertel ze dát, en je hebt gewonnen. 


Vissen (19 februari tot 20 maart)

Ook Vissen houden niet zo van discussiëren. Maar mocht je je toch een keer in een discussie met de Vissen begeven, dan is het handig om te kijken naar wat hun standpunt eigenlijk precies is. Dit sterrenbeeld is namelijk heel idealistisch en daarom misschien niet altijd even realistisch. Point that out en de discussie is van jou.

Bron: cosmopolitanBeeld: iStock