Celebs

Interview: Eloise van Oranje over haar grootste onzekerheid

Eloise van Oranje (19) laat op social media veel zien van haar leven als gravin. Ze heeft een dikke 270.000 volgers en dat zorgt ervoor dat veel mensen wat van haar vinden. Morgen opent ze de expositie LAYERED in samenwerking met Magnum in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Wij spraken haar over haar onzekerheid en hoe het is als heel Nederland over je schouder meekijkt. 

Eloise van Oranje opent op 25 augustus samen met Magnum de expositie LAYERED in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Hierbij heeft ze een belangrijke boodschap: ‘compleet jezelf kunnen zijn’. Niet voor niets dat zij dit belangrijk vindt, want ze krijgt als gravin én influencer flink wat meningen over zich heen. En die zijn echt niet altijd positief. Maar waar is ze nu het meest onzeker over? “Vroeger was dat over mijn manier van doen. Ik verhuisde naar Nederland en begon in de tweede klas van de middelbare school. Ik was veel bezig met hoe ik me moest gedragen. Zei ik niet te veel of juist te weinig? Tegenwoordig ben ik onzeker over mijn uiterlijk, maar als ik me zo voel, probeer ik afleiding te zoeken bij vrienden.”

Who cares what people think
Eloise vindt het dan ook super belangrijk om andere jonge meiden te inspireren om te doen waar zij gelukkig van worden. “Ik gun het meiden van mijn leeftijd zo erg! Aan de 14-jarige Elo zou ik dan ook willen zeggen, who cares what people think! Wees jezelf, geniet van elk moment. Ik zie dagelijks voorbeelden van mensen die mij daarin inspireren. De verhalen van deze persoonlijkheden staan centraal in de expositie LAYERED.”

Voor de 19-jarige gravin is het dus geweldig als ze andere meiden van haar leeftijd kan inspireren. “Als ik ze kan helpen meer zichzelf te zijn, dan is dat fantastisch. Ik zou ook willen meegeven dat je niet moet oordelen over een ander. Iedereen is zo verschillend! Met de expositie wil ik samen met Magnum zelfexpressie vieren en mensen laten aanvoelen hoe bevrijdend het kan zijn om zonder vooroordelen te genieten van dingen waar je zelf plezier uit haalt, wat dat ook mag zijn.”

Studie versus influencer
Eloise is super actief als influencer, maar daarnaast studeert ze ook nog eens aan de Hotelschool. Waar zou ze voor gaan als ze zou moeten kiezen tussen de studie en actief zijn op haar socials? “Wat een moeilijk vraag! Van allebei kan ik zo veel leren. Op de Hotelschool leer ik met verschillende mensen omgaan en over onderwerpen waar ik heel geïnteresseerd in ben. Maar met social media kan je hele gave projecten doen én veel leuke inspirerende mensen ontmoeten. En nee, mijn Koninklijke afkomst hindert me daar niet bij. Ik heb geleerd om mijn eigen keuzes te maken. Mijn achtergrond is slechts een deel van mijn identiteit.”