Lifestyle

Droom je vaak dat je te laat komt? Dít is de betekenis erachter

Dromen kunnen soms levensecht lijken. Wanneer je een heftige – en een beetje een té realistische – droom hebt gehad, moet je soms wel vijf keer checken of het niet écht is gebeurd. Droom jij bijvoorbeeld vaak dat je te laat komt? Dan zit daar dus blijkbaar een hele betekenis achter, die in principe helemaal niks met de laat komen te maken heeft *opgeluchte zucht*.

dromen te laat komen
Lees ook:
★ Door deze fases ga je als je ongesteld moet worden

Echte dromen

Een van de fijnste (en vervelendste) dingen aan dromen is dat je het niet zelf bestuurt. Je slaapt, maar in je hoofd speelt zich een heel verhaal af en je kunt er niks aan doen. Niet dat deze verhalen logisch zijn, maar toch kunnen dromen voor vraagtekens zorgen als je wakker wordt. Is het nou wel of niet echt gebeurd en wat betekenen al deze gekke dromen toch?

Dromen over te laat komen

Over gekke dromen gesproken: dromen dat je te laat komt is toch wel echt een van de minst leuke. Want, boy, wat lijken die echt. De stress die je ervaart tijdens die dromen zijn ongekend en laten we eerlijk zijn, ze zorgen er ook niet echt voor dat je nog lekker slaapt óf fijn wakker wordt. Maar wist je dat het eigenlijk heel goed is als je droomt over te laat komen?

Voorbereiding

Eigenlijk doet je lichaam je een groot plezier met dromen dat je te laat komt. Er is namelijk een grote kans dat je, wanneer je zo’n droom hebt, een grote deadline hebt die je koste wat het kost moet halen. Overdag ben je er misschien niet zo mee bezig, maar ‘s nachts draaien je hersenen er overuren door. De droom prepared je eigenlijk op de worst case scenario van die deadline. Je lichaam houdt je hierdoor scherp en dus hoef je je in principe druk om te maken.

Ongeduldig

Niet alleen bij upcoming deadlines komen deze dromen voor. Ook bij ongeduldige mensen bijvoorbeeld. De droom wil dan letterlijk zeggen ‘wees niet zo ongeduldig’. Vaak gaat dit over kansen in de toekomst, maar die simpelweg nú nog niet kunnen. Dit is meestal wanneer je deze droom niet zo vaak hebt, of dat-ie opeens verschijnt. Misschien wil je iets super graag, maar is het op dit moment gewoon nog niet mogelijk. 

Gelukkig kun je nu in ieder geval met een gerust gevoel naar bed en hoef je je niet meer druk te maken, mocht je in je droom weer iets meemaken waarbij je helemaal te laat komt. 

Lees ook:
★ Oops: dit zijn vijf signalen die je lichaam geeft als je gestrest bent
★ Signalen die erop wijzen dat je niet op de juiste manier traint

Bron: Harpers Bazaar, dromen.siteBeeld: iStock