Love

Heb je een ongezonde relatie? Dan herken je deze tekenen zeker

ongezonde-relatie

Soms wil je het zelf niet zien, maar je vrienden, familie en zelfs kennissen zien dat jij in ene ongezonde relatie zit. Liefde maakt blind was nog nooit zo vanzelfsprekend geworden voor jou. Wanneer je echt niet goed bezig bent, dan is dat duidelijk. Je checkt 't hier.

Tekenen van een ongezonde relatie

Er is geen sprake van wantrouwe in pure liefde. Je hoeft je niet te verstoppen vanuit schaamte en je alleen maar aan te passen aan de ander. In een relatie moet het 100%/100% zijn en niet 100%/10%. Er is ruimte om jezelf te zijn en de ander geeft je ruimte als je dat nodig hebt. De tekenen hieronder geven aan dat je aan de bel moet trekken, want dan zit je niet in een gezonde relatie.

1. Angst heeft de regie

Er is sprake van veel angst in de relatie. Angst om het verkeerde te doen, angst dat je niet goed genoeg bent voor de ander, angst om verlaten te worden en angst om alleen te zijn. Er is nog weinig vertrouwen in elkaar en de angst heeft de regie in jullie relatie. Dit hoeft niet van twee kanten te komen.

2. Er is sprake van veel ruzie zonder dat het uitgesproken wordt

Er is veel ruzie, maar niks wordt uitgesproken met elkaar. Elkaar beschuldigen staat centraal in jullie relatie. In een gezonde relatie is er ook wel eens sprake van een conflict waarin we gevoelens opengooien, maar dan heb je respect voor elkaar en jullie nemen beiden de verantwoordelijkheid om het uit te spreken.

Lees ook:
Maken jullie hier ruzie over? Dan hebben jullie geen gezonde relatie

3. Veel bezitterigheid en jaloezie

Het is normaal (en gezond) om je grenzen te bewaken maar het moet niet overdreven worden. Als je partner altijd wil weten waar je bent, met wie je bent en hoelang je nog weg bent, dan is dat een teken van geen vertrouwen. Zonder vertrouwen is er geen stabiele fundering in jullie relatie.

4. Jezelf verliezen in de relatie

Je bent niet meer de persoon die je was en je doet niet meer de dingen die je deed, omdat je helemaal op je partner gericht bent. Je hebt geen eigen hobby’s of interesses meer. In plaats daarvan ben je altijd bij de ander en doe je de dingen die hij of zij graag wil.