Fashion

Let the sun shine: deze zonnebrillen passen goed bij je gezichtsvorm

Hey girl! De zon begint langzaam terug te keren en daarom zijn wij op zoek gegaan naar de mooiste zonnebrillen. Hierbij hebben wij gekeken naar verschillende gezichtsvormen. Lees verder om erachter te komen welke zonnebril jou fancy zal staan.

Zonnebrillen voor jouw gezichtsvorm

Voordat je op zoek gaat naar een zonnebril die perfect matcht is het belangrijk om te kijken welke gezichtsvorm je hebt. Hieronder hebben wij ze voor je op een rijtje gezet. Er zijn grofweg vijf types: ovaal, rond, langwerpig, vierkant en hartvormig.

Vierkant gezicht
Wanneer je gezicht net zo breed als lang is, met een vierkante kaakvorm, wordt dit gezien als een vierkant gezicht. De beste zonnebrillen voor deze gezichtsvorm zijn de brillen die de sterke natuurlijke gezichtslijnen verzachten en het gezicht langer laten lijken. Een Cat-eye zonnebril zal je in de meeste gevallen rocken.

 

Rond gezicht
Ronde gezichten zijn even breed als lang en hebben een wat rondere kaak. Voor mensen met een rond gezicht wordt een hoekige zonnebril aanbevolen. Hoekige zonnebrillen brengen balans in de zachte lijnen en verlengen het gezicht. Klik hier als je wilt weten welke budgetproof zonnebrillen perfect bij jouw gezicht passen.
 

 

Hartvormig gezicht
Bij een hartvormig gezicht zijn de slapen het breedst en is sprake van een spitse kin. Het gezicht wordt steeds smaller naar de kin toe. Het voorhoofd en de jukbeenderen zijn dus breder dan de kaak. Rondere zonnebrillen verzachten de gezichtslijnen bij een hartvormig gezicht. Give it a try.
 

 

Ovaal gezicht
Ovale gezichten komen het meest voor. De jukbeenderen zijn het breedste deel van dit gezicht, het gezicht is iets langer dan breed en de kaaklijn is afgerond. Met deze gezichtsvorm staan bijna alle zonnebrillen goed. Lucky you!

 

 

Lang gezicht
Zoals de naam al zegt, zijn lange gezichten verticaal groter dan horizontaal. Het voorhoofd, de jukbeenderen en kaak zijn bij rechthoekige gezichten even breed, maar het verschil is dat bij lange gezichten de kin rond is. Bij deze gezichtsvorm staan grotere zonnebrillen heel goed.
 

 

Wil je je lente look helemaal afmaken? Lees dan dit artikel om erachter te komen welke kledingitems echt niet in jouw kast mogen ontbreken.

Bron: debijenkorf.nl, catawiki.nl, glamourista.nl, misterspex.nl, zalando-lounge.nlBeeld: Unsplash, Pinterest

Must reads 👀