Lifestyle

Dit zijn 7 veelgehoorde opmerkingen die je krijgt als je single bent

 

De feestdagen staan weer voor de deur en dit is hét moment dat jouw vrienden en familie vragen naar je relatiestatus, inclusief veelgehoorde opmerkingen. Wij begrijpen dat deze comments de goede bedoelingen hebben, maar als je al een tijdje single bent, kun je ze niet meer aanhoren. 

1. “Maar je bent zo leuk/lief/gezellig/knap/fantastisch!”

Uhm, dankje? Dit is bedoeld als een compliment, maar toch voelt het niet zo. Het is dan net alsof singles geen lover hebben omdat zij juist níet leuk/lief/knap/gezellig zijn. Even een heads up voor iedereen die het moet horen (yes, you, familie tijdens het kerstdiner): het feit dat iemand vrijgezel is zegt niets over diegene als persoon! 

via GIPHY

 

2. “Oh, ik ken nog wel een collega/vriend(in)/vage kennis voor je!” 

Ook dit is natuurlijk lief bedoeld, maar het kan zorgen voor hele ongemakkelijke situaties. Misschien zit je wel helemaal niet te wachten op een date met die persoon, maar hoe wijs je dat af zonder cupido te kwetsen? Awkward.

via GIPHY

 

3. “Ja, ze komen natuurlijk niet bij je aanbellen.”

Nee, dat begrijpen wij singles ook wel! Een relatie komt niet aanwaaien, maar we willen er ook geen dagtaak van maken. 

via GIPHY

 

4. “Je komt de persoon vanzelf tegen, juist wanneer je het niet verwacht.”

Deze staat lekker contra op de vorige opmerking. We komen de juiste persoon vanzelf tegen, maar ze komen niet aanbellen? Got it 😉 Bonuspunten voor iedereen die opeens de woorden ‘partner’ of ‘persoon’ gebruiken. Wanneer mensen beginnen te twijfelen aan je geaardheid, weet je dat lang vrijgezel bent. 

via GIPHY

 

5. “Ah, ik gun het je zo.”

De intenties van deze opmerking zijn ook weer goed. Maar dan klinkt het net of een relatie hebben een einddoel is en je zielig bent wanneer je the single life leeft. Verliefd zijn en een partner hebben is inderdaad amazing, maar soms is het juist ook fijn om een tijdje met jezelf te zijn. 

via GIPHY

 

6. “Ben je niet eenzaam?”

Tuurlijk, wanneer je single bent denk je weleens na over het hebben van een relatie. Maar er is meer in het leven! Single zijn staat niet gelijk aan eenzaam zijn. 

via GIPHY

 

7. “Je bent gewoon te kritisch.”

Er is niets mis met het weten wat je wilt. Als je al een tijdje vrijgezel bent, hoef je écht niet direct your standards de deur uit te gooien. 

via GIPHY

Wij begrijpen dat iedereen die deze opmerkingen noemt, dit met de goede bedoelingen doet. En natuurlijk waarderen wij dat van onze friends and family! Ben jij aan het online daten geslagen? Dan herken jij deze openingszinnen sowieso.  

Bron: Happinez.nl, nsmbl.nlBeeld: iStock.com