Food

Dit KitKat cheesecake recept wil je dit weekend maken

Van cheesecake kunnen wij nooit genoeg krijgen. We. Just. Love. It. In dit recept komen the best of both worlds bij elkaar, want er zit namelijk KitKat door de taart heen. Wow! Dat wil je toch proeven? 

Heerlijk KitKat cheesecake recept 

Ingrediënten: 

– 100 gram roomboter
– 125 gram mariabiscuits
– 100 gram melkchocolade
– 200 gram KitKat
– 250 gram roomkaas
– 45 gram kristalsuiker
– 2 zakjes vanillesuiker
– 2 zakjes Klop-Fix
– 400 milliliter ongeklopte slagroom

Voor de ganache: 

– 40 mililiter ongeklopte slagroom
-100 gram melkchocolade
– 1 KitKat
– Aardbeien

KitKat cheesecake​ maken: 

Allereerst mag je de mariabiscuits verkruimelen. Hier wordt de bodem namelijk van gemaakt. Dus, pak er een keukenmachine bij, of sla ze plat met een pan. Het mogen echt mini kruimels worden, dan is de bodem namelijk het lekkerst. Vervolgens smelt je de roomboter in een pannetje, hier mogen stukjes mini kruimels bij. Roer het mengsel goed door en daarna is het klaar om in de springvorm in te gaan. Let erop dat je het mengsel goed hard aanduwt. Tada, de bodem is klaar. 

Het is tijd om de vulling te maken. Yummy! Dit doe je door te beginnen met het au bain-marie smelten van de melkchocolade. Dus, pak er een pannetje bij en zet wat water op het vuur. Smelt de chocolade in een vuurvast schaaltje bovenop deze pan. Vervolgens laat je de chocolade weer afkoelen tot kamertemperatuur . Daarna hak je de KitKat in kleine stukjes. Deze stukjes mag je vervolgens mengen met de roomkaas, kristalsuiker en vanillesuiker. Goed door elkaar gemixt? Dan mag nu de gesmolten melkchocolade erbij. Next step: ook de Klop-Fix en de slagroom mogen worden toegevoegd. Dit geheel mag je goed doorroeren tot dat de slagroom stijf geworden is. Een tip van ons: pak er een handmixer bij. Dit maakt het mixen easy. Is het mengsel smooth en stijf geworden? Yay. Schep dan de vulling bovenop de bodem. Nu mag je de cheesecake een uur in de koelkast wegzetten. 

Let’s make the ganache. Oeh! Hiervoor heb je 40 milliliter slagroom nodig. Deze mag je in een pannetje gaan opwarmen. Let op: de slagroom mag niet gaan koken. Haal de pan dus op tijd van het vuur af. Hierna mag je de melkchocolade in stukjes breken en deze in het pannetje bij slagroom doen. Goed roeren hoor. Is de chocolade helemaal gesmolten? Laat de ganache dan afkoelen. Deze koude ganache mag je over de KitKat cheesecake gieten. Dat ziet er lekker uit, right?! Hierna mag de taart opnieuw voor minimaal 3 uur de koelkast in. Als finishing touch mag je de cheesecake decoreren met stukjes KitKat en aardbeien. Enjoy

Bron: De KookmutsjesBeeld: IStock