Fashion

Comfort lovers: dit is hoe je je sweats/joggers moet stylen

Dear sweatpants, thanks for being there for me. Sincerely, sexy and I know it, but too lazy to show it. Wij houden van comfortabele kleding, maar willen niet als zwerver naar de supermarkt. Gelukkig hebben wij hier de ultieme looks hoe je je sweaters er fashion waardig uit laat zien. Sweatpants zijn wel degelijk overdag te dragen.

Dit is hoe je je joggers moet stylen

We begin even met een paar basis dingen. We noemen het geen regels, omdat er in de fashion geen regels opgelegd horen te worden. Je moet vooral dragen wat je zelf leuk vindt, waar jij je goed in voelt en vooral ook wat lekker zit.  Er is geen goed of fout, alleen smaak. Met deze ‘tips’ proberen we je een handje op weg te helpen en je een beetje te inspireren voor een leuke sweatpants look. Lees dus meer als je je spijkerbroeken zat bent.

sweats joggingbroek stylen

Mix & match
Belangrijk is om je sweats te combineren met andere materialen. Ga je bijvoorbeeld voor een stoere look waarbij je een zwarte jogger met een zwart topje draagt. Kies er dan bijvoorbeeld voor om een stoer leren jasje aan te trekken. Zo krijg je het ook niet koud. Wil je je look chique houden? Kies dan voor rustige kleuren. Bij voorkeur wit of aardetinten. 

Accentueren
Een jogger kan wijd vallen. Je kunt er daardoor al snel als een ballon uit gaan zien. Kies er daarom voor om een jogger te nemen die mooi strak aansluit bij je enkels. Om je lichaam nog meer te accentueren kun je ook een body aantrekken of een crop top. Zo zie je je vrouwelijke vormen ook nog stiekem om de hoek gluren.

Gouden sieraden
Wat je outfit opleukt en gelijk stylish maakt, zijn gouden sieraden. Een gouden chain ketting met matching armband, een paar ringen en niet te vergeten oorbellen. 

 

Hakken
Make it more feminine door een hak te dragen of laarsjes met hak. Prop de onderkant van de jogger een beetje nonchalant in je laarsjes en voilà de look is helemaal stylish. Nu kun je zelfs uiteten in je joggers.

Fiet fieuw
Ligt jou kast vol met sexy lingerie pakjes waarbij het niet te bloot is. Dan kun je deze aantrekken, je jogger, een hakje en niet te vergeten een oversized blazer. Zo valt je lingerie niet te veel op maar is dat kantje toch wel een hele sierlijke en spannende touch. Opgelet: onder een jogger kun je vaak niet een oma onderbroek dragen, je ziet namelijk de lijnen goed zitten. Trek dus een string aan als je je daar comfortabel bij voelt. Ben je niet zo weg van strings? Vervang deze dan voor een bikershort. Deze hebben geen lijnen en zitten mega comfortabel.

hoe je je joggers sweats joggingbroek moet stylen

Investeer in je joggers
Ons advies is om te investeren in joggingbroeken. Neem je spaarpotje mee naar de winkel en geef eenmalig je geld uit aan een paar joggers. Kies bijvoorbeeld voor de kleuren zwart, grijs, wit, lichtbruin en een pastel kleur. Nu kom je al een heel eind. Grijp niet te snel naar de allergoedkoopste joggers, tenzij ze natuurlijk van goede kwaliteit zijn. Joggers kunnen snel wolliger worden en minder lekker aanvoelen. Probeer dit te voorkomen zodat je er zelf langer profijt van hebt. Bij je joggers kun je ook vaak een bijpassende sweater kopen. Zo’n pak hoeft er niet altijd uit te zien als een huispak. Je kunt het ook classy maken.

 

 

Sokken
In het najaar wil je er alles aan doen om het niet koud te hebben, maar er toch nog een beetje leuk uit te zien. Draag daarom lange sokken met een printje of opvallend kleurtje. Heb je bijvoorbeeld een witte look, doe er dan sokken in een leuk pastelkleurtje onder of kies voor schattige happy socks. Je kunt ook je sokken een klein beetje over je joggers doen. Ook als je joggers aan de onderkant wijder zitten dan je eigenlijk zou willen is dit de perfecte manier om ze wat strakker te laten lijken. Leuke sokken om hiervoor te gebruiken zijn bijvoorbeeld die van Nike of Daily Paper.

Sokken onder joggingbroek

Look ideeën joggers

Don’t forget: draag accessoires bij je look!

1. Nude look
Dit is een basic look. We gebruiken een nude kleur licht bruin. We kiezen voor een jogger en sweater. Van de kou voel je nu al helemaal niks meer. Ideaal voor het najaar dus. Combineer je set met een lange nude jas of een lang vest. Kies niet voor een te wollig vest en het liefst eentje die een klein beetje oversized is. Met een paar basic sneakers en een bijvoorbeeld wit tasje erbij ben je ready to go.

2. Stoer leer jasje
Bij deze look kun je bijvoorbeeld een zwarte jogger aandoen, een witte capuchon trui en daaroverheen een leren jasje. Conbineer het met een tasje en qua schoenen ligt het er een beetje aan waar je heen gaat. Wil je een snelle boodschap doen? Draag dan een sneaker. Ga je naar vriendinnen? Trek dan je witte of zwarte laarsjes met hakje uit de kast.

3. Crop top
Is het net iets te warm voor een capuchon trui? Dan kun je ook altijd je joggers combineren met een crop top. Ook kun je een crop top sweater combineren met je jogger.

4. Chique
Shit, je wordt net gebeld om een avondje op het terras te zitten met vriendinnen, maar je hebt echt geen zin om je joggers uit te komen. Dat hoeft ook niet. Niemand zal doorhebben dat je joggers draagt. Grote kans aanwezig dat je zelfs een comlimentje krijgt over je outfit. Combineer je grijze joggers met een elegante witte hak. Draag er een croptop boven en een zwarte oversized blazer.

5. Oversized
Hier houdt niet iedereen van, omdat het je lichaam op een zoutzak kan laten lijken, maar na veel uitproberen en de juiste items vinden kan dit echt heel leuk zijn. Trek een witte jogger aan. Je sokken mogen te zien zijn dus doe je sokjes een beetje over je jogger. Zo maak je de look ook wat speelser en sportiever. Houd je van tie-dye? Hopelijk heb je dan een tie-dye sweater in je kast hangen, want deze zijn super leuk bij je joggers. Combineer de look met een shopper en misschien zelfs een petje.

6. Meer basic kan niet
Bij deze look is he t enige wat je doet een jogger kiezen. Maakt niet uit in welke kleur. Mix deze met een shirt uit dezelfde kleurenfamilie. Combineer je jogger met een shirtje met schoudervulling. Dit spiced de boel toch een beetje op. Vergeet je accessoires niet 😉

7. Spijkerjasje
Spijkerjasjes passen vrijwel overal bij. Ze zijn echt een echte must have om in je kast te hebben. Bij joggers passen overized spijkerjassen, maar ook cropped spijkerjasjes zijn leuk. Een simpele grijze jogger gecombineerd met een witte crop top en een spijkerjasje rockt je outfit.

Heb jij nog meer leuke ideeën of wil je ons laten zien hoe je geïnspireerd bent? Stuur ons dan een berichtje via onze Instagram @girlscene.nl.

hoe moet je je joggers sweats stylen

Beeld: GettyImages

Must reads 👀