Beauty

Zo kies je de shampoo die bij je blonde lokken past

Een mooie coupe met blonde, grijze of witte lokken: we love it. Maar hoe verzorg je die coupe en houd je de kleur zo lang mogelijk vast? Met zilvershampoo kom je in ieder geval al een heel eind! Met een goede zilvershampoo ben je er ook van verzekerd dat jouw blonde, grijze, of witte haren die mooie koele uitstraling behouden.

Zo kies jij de juiste shampoo voor jou haar

Wanneer je blond, grijs of wit haar hebt zijn er snel invloeden van buitenaf die zorgen voor een gele of oranje gloed over je haar. Door zilvershampoo heb je hier geen last meer van. Een zilvershampoo werkt volgens de principes van de kleurenster (of het kleurenwiel). Het zijn kleuren die tegenover elkaar staan en elkaar zo weer kunnen opheffen. Wanneer jij een gele gloed over je haar ziet kun je dan ook het beste een zilvershampoo gebruiken met paarse tint en wanneer de gloed oranje is, werken blauwe pigmenten beter.

Zilvershampoo is een shampoo met paarse/blauwe kleurstof. Dit heft dus de gele of oranje gloed in je haar op. Hoe donkerder de shampoo is, hoe sterker de werking. Hierdoor wordt meteen een fabeltje opgeheven, zilvershampoo licht namelijk je haar niet op en maakt het ook niet blonder. Echter lijkt het haar wel lichter te worden doordat de gele gloed verdwijnt. De kleur is helder en highlights vallen op. Ook voor donkerder werkt zilvershampoo gebruikt worden. Je krijgt er dan een koelere gloed van in je haar.

Zo gebruik je zilvershampoo

Zilvershampoo hoef je niet tijdens elke wasbeurt te gebruiken, deze shampoo verzorgt of voedt je haar namelijk niet. Er wordt veel kleurstof aangebracht in de shampoo waardoor er simpelweg geen ruimte is voor voldoende stoffen die het verzorgen en voeden. Het is dus verstandig de shampoo te combineren met andere shampoo. Wil je je haar alleen neutraliseren, dan is één wasbeurt per week genoeg. Wil je echt een grijze gloed zien over je haar? Dan kun je je haar twee tot drie keer per week wassen met de shampoo.

Het kan verstandig zijn om met handschoenen aan de shampoo aan te brengen op je natte haar. De pigmenten in de shampoo kunnen namelijk afgeven. Breng het aan zoals je normaal ook doet, maar laat de shampoo intrekken. Vaak staat er op de verpakking een advies voor de inwerktijd, meestal zal dit rond de een of twee minuten zijn. De inwerktijd verschilt per merk, haartype en haarkleur. Als jij door ervaring hebt geleerd dat die een of twee minuten niet voldoende zijn, zou je het langer in kunnen laten werken. Let hierbij wel op dat het kan zijn dat je haar paars uitslaat. Geen paniek als dit gebeurt! De paarse gloed zal na een of twee wasbeurten met een gewone shampoo weer verdwijnen.

Is de gloed die je ziet erg geel en helpt je natte haren met zilvershampoo wassen niet? Gebruik dan de zilvershampoo eens op droog/droger haar, hierdoor wordt de shampoo niet/minder verdunt en zie je meer verschil. De zilvershampoo verzorgt het haar dus niet, maar is wel geschikt voor ieder haartype. Daarom is het belangrijk ook regelmatig een verzorgende shampoo te gebruiken. Ook kan een haarmasker of een goede conditioner uitkomst bieden. Daar zitten minder kleurstoffen dan de shampoo in, maar juist meer verzorgende stofjes. Hierdoor worden je lokken geneutraliseerd én verzorgd. Double score! 

De juiste zilvershampoo kies je zo

Bij het kiezen van een goed passende zilvershampoo kun je letten op het soort pigment. Zoals in het begin benoemd past een shampoo met paarse pigmenten beter bij gele tinten en een shampoo met blauwe pigmenten beter bij oranje tinten. Ook verkoopt Knip&Go shop zilvershampoos met verzorgende ingrediënten. Deze zitten niet standaard in een zilvershampoo, maar het zorgt ervoor dat het neutraliseren van je haar minder opvalt. Het is dus belangrijk dat je jezelf afvraagt wat je precies nodig hebt en daar kun je de juiste zilvershampoos, zilverconditioners en zilvermaskers bij zoeken.