Fashion

Dit zijn de sneakertrends van de herfst/winter 2020

‘Wat heb jij leuke schoenen.’ Altijd een super leuk complimentje om te horen. Een sneaker kan je outfit maken of breken. Belangrijk is natuurlijk ook dat het voelt alsof je op wolkjes loopt. Kies jij voor een zwarte basic of ga je voor alle kleuren van de regenboog? Kijk mee voor de sneakertrends van de herfst/winter 2020. 

Sneakertrends van de herfst/winter 2020

Dierenprint
We love tigerprints. Helemaal in dit jaar waren jurken, rokken, broeken en shirts met een lekkere Nel Veerkamp tijgerprint erop. Nu kun je ze ook op je schoenen dragen om je outfit helemaal af te maken. Ook een slangenprintje of zebraprintje is niet verkeerd. 

 

Retro
Als je weleens bij oma thuiskomt en ze geeft je een comlimentje over een kledingstuk, dan krijg je waarschijnlijk gelijk te horen dat alles van vroeger weer helemaal in is. Vervolgens kun je een half uur luisteren naar een levensverhaal over de discotheek waar zij vroeger precies zo’n jasje heeft gedragen. Oma heeft overigens wel gelijk. De trends van vroeger zijn weer helemaal hip.

Neon
Ze geven bijna licht in het donker: zo heftig gekleurd zijn neon schoenen. Geel, roze of groen, er zijn zoveel opties om je outfit op te leuken. Het zijn echte eye-catchers waarmee je gegarandeerd zult opvallen. Heel leuk voor naar een feestje of op een donkere, regenachtige dag om wat kleur in het leven te brengen.

Minimalistisch
Ben je al die kleurtjes en grove schoenen zat. Ga dan voor een minimalistische sneaker. Deze zijn heel simpel, strak en onopvallend. Kies het liefst voor een zo wit mogelijke. Deze schoenen lijken een beetje op Stan Smiths. Ze zijn overal mee te combineren. Het mooiste is om het te matchen met kledingstukken met aardetinten. Zorg er wel voor dat je ze niet aantrekt als je een lange boswandeling gaat maken. Wit is zรณ snel vies.

Plateauzool
Een hoge zool is perfect voor de kleintjes onder ons. Met deze sneakers lijk je toch weer een paar centimeter gegroeid. Je tien centimeter hoge hakken die aan het eind van de dag mega veel pijn doen, kun je weggooien. Dit is een veel lekker zittende oplossing.

 

Hoge sneakers
Ze zijn weer helemaal terug. De hoge sneakers. Eindelijk hoeven we een winter niet met koude enkels te lopen. Ook mag je nu je lage sneakers stylen met hoge sokken. Het liefst wel zo kleurrijk mogelijk.

Deze merken zijn dit jaar erg populair
We zien vooral vrij dure schoenen terug op ieders verlanglijstje. Girls die hun maandsalaris spenderen aan een nieuw paar Alexander Mc Queen of Jordans, no biggie ๐Ÿ˜‰ Voor de rest zien we veel Balenciaga’s bij zowel jongens als meiden. Het zijn vrij lompe, grote schoenen die in veel kleurtjes verkijgbaar zijn. Ze kunnen je look rocken. Daarnaast zijn Off White schoenen erg populair. Nooit weggeweest zijn Nikes. Op TikTok zijn veel filmpjes te vinden hoe je je Nike Airforce 1 kunt pimpen met bijvoorbeeld vlindertjes. So cute. Een zeer verrassende, maar wel ontzettend geliefde sneakertrend is deze: de All Stars Chuck Taylor High Lift. Ze zijn te combineren met vrijwel elke outfit. Super simpel, maar ontzettend fashionable door de mega hoge zool. Dus voor de kleintjes onder ons, probeer de All Stars een keertje uit. Wat vind jij van de Mason Garments schoenen? Wij vinden het hele fijne basics. Ze kunnen overal bij en hebben een mooie uitstraling. Tot slot de Isabel Marant schoenen. Mega hoge schoenen met een soort hak erin. Veel meiden hebben dit jaar een paar schoenen van dit merk versleten.

Kleurrijke sneakers
Nog meer kleur? Dit jaar mogen de sneakers veller en veller. Moeilijk te conbineren is het niet. Draag je sneakers bij een all black outfit of houd je kledingstukken wat simpeler zodat je kreurrijken sneakers eruit springen. Kies je voor een sneaker met heel veel verschillende kleurtjes en printjes kun je ‘m ook makkelijker combineren. Dan past het overal bij.

 

Bron: fashionchick.nl, sneakers.nl | Beeld: GettyImages