Films & Series

Potje janken: 12 Netflix films om je tranen bij te laten rollen


Echte tranentrekkers, wij vrouwen houden er soms gewoon van. Een potje janken, terwijl je liggend op de bank, met tissues in je hand naar een Netflix film kijkt. Even lekker ongegeneerd huilen om een film. Sommige films zijn gewoon zo emotioneel, dat je sowieso je tranen laat rollen. Deze 12 Netflix films bijvoorbeeld, brullen gegarandeerd!

1 ★ Titanic
Tijdens haar reis met de Titanic ontmoet Rose, een rijke vrouw, Jack. Rose is verloofd, maar valt desondanks voor Jack. Wanneer het schip een ijsberg raakt en zinkt, is het de vraag wie de grote ramp zullen overleven.


2 ★ The Boy in the Striped Pyjamas
In deze film over de Tweede Wereldoorlog, wordt de holocaust door de ogen van een jonge jongen bekeken. De achtjarige Bruno verhuist met zijn ouders naar het platteland rond Auschwitz. Wanneer hij rond het huis loopt, komt hij een hek tegen. Aan de andere kant ziet hij Shmuel staan, een jongen van zijn leeftijd. De jongens raken bevriend, maar hebben geen idee wat zich eigenlijk achter de hekken van het strafkamp afspeelt…


3 ★ Hachi
Trouwe hond Hachi loopt iedere dag met zijn baasje mee naar het station, waarna de baas gaat werken. Aan het einde van de dag wacht Hachi zijn baasje ook weer op, en lopen ze samen weer naar huis. Tot zijn baas op een dag niet meer terugkomt. Hachi blijft volhouden, en komt tóch elke dag nog naar het station in de hoop zijn baasje weer te zien.


4 ★ The Fault in our Stars
Hazel en Gus ontmoeten elkaar bij een praatgroep voor kankerpatiënten. Ze worden stapelgek op elkaar, en proberen samen nog zoveel mogelijk uit het leven te halen.


5 ★ Dear John
John (aka Channing Tatum) is een jonge soldaat, en ontmoet Savannah tijdens zijn verlof. De twee worden verliefd. Op een gegeven moment wordt John opgeroepen voor het leger, en wordt hij uitgezonden. Ze beloven elkaar brieven te blijven sturen.


6 ★ PS I love you
Gerry en Holly zijn heel gelukkig met elkaar, tot Gerry komt te overlijden. Holly is er helemaal kapot van. Ze vindt plotseling een brief, die Gerry voor haar geschreven heeft. In de brief staat dat Holly nog 11 brieven kan verwachten. In de brieven staan instructies die voorbereid zijn door Gerry, welke Holly op moet volgen


7 ★ The Notebook
Noah en Allie hebben een totaal verschillende opvoeding gehad, en leven in verschillende klasses. Ondanks de verschillen en de afkeuring van Allie’s ouders, worden de twee stapelverliefd op elkaar. 


8 ★ The Impossible
Maria en Henry gaan samen met hun drie zoons op vakantie naar Thailand. Het gezin heeft een mooie vakantie, tot op de dag na kerst ineens een tsunami uitbreekt. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.


9 ★ If I Stay
Mia belandt na een heftig auto-ongeluk in een coma. Vanaf de buitenkant ziet ze alles wat er om haar heen gebeurt en ziet ze hoeveel iedereen om haar geeft, en hoe graag iedereen wil dat ze uit haar coma ontwaakt.


10 ★ 12 years a Slave
Soloman wordt in 1841 ontvoerd en moet 12 jaar lang als slaaf werken op katoenplantages in Zuid-Amerika. In de film wordt de ernst van slavernij aan het licht gebracht.


11 ★ Love, Rosie
Rosie en Alex zijn al heel lang goed bevriend met elkaar. Ze hebben samen de grootste plannen bedacht, maar deze plannen vallen in het water wanneer Rosie onverwachts zwanger raakt. De twee verliezen elkaar uit het oog en de vriendschap verwaterd. Lukt het ze om toch nog een goede vriendschap te houden?


12 ★ Achtste Groepers Huilen Niet
Akkie zit in het laatste jaar van de basisschool, en maakt zich klaar voor de middelbare school. Plots blijkt Akkie ernstig ziek te zijn: ze heeft leukemie. De hele klas leeft enorm met haar mee en de klas wordt hechter dan ooit. Het gaat steeds slechter met Akkie, maar haar klas probeert er alles aan te doen om Akkie nog te kunnen laten meegenieten van het schoolvoetbaltoernooi.