Lifestyle

8 feitjes die je nog niet wist over skeeleren

Nu de sportscholen gesloten zijn, moeten we zelf maar een oplossing bedenken om sportief bezig te blijven. Hardlopen is niet iedereen zijn favoriete bezigheid omdat het heel vermoeiend is, maar skeeleren daarentegen is niet zo vermoeiend. Of te wel de perfecte sport voor mensen die niet houden van hardlopen. Wij zetten hier 8 feitjes op een rijtje die jij nog niet wist over skeeleren.

#1. Bilspieren trainen
Dit is ons favoriete voordeel aan skeeleren: je traint je bilspieren. Nu we dus niet meer kunnen squaten in de sportschool, gaan we toch gewoon lekker een rondje skeeleren?

#2. Strak lichaam
Je traint tijdens het skeeleren niet alleen je bilspieren en bovenbenen, maar ook je buik- en rugspieren. Die heb je namelijk nodig om in balans te blijven. Dus zeg maar hallo tegen die summerbody!

#3. Verbrand calorieën
Skeeleren voelt misschien niet zo erg als sporten, zoals hardlopen waarbij je zweet als een otter. Maar skeeleren voelt dan misschien niet als sporten, maar je verbrandt er wel veel calorieën mee. Met een uur skeeleren kan je al 600 calorieën verbranden! Dus haal die skeelers maar uit de kast.

#4. Het verbetert je conditie
Misschien ben je geen fan van hardlopen, maar als je vaker bent gaan skeeleren zal je zien dat hardlopen je ook makkelijker afgaat. Dat komt namelijk doordat je conditie verbetert door skeeleren. Je uithoudingsvermogen wordt langer en je zal minder snel moe worden.

#5. Het verbetert je balans
Skeeleren is niet alleen goed voor je conditie, het verbetert ook je balans. En dat is voor iedere dag belangrijk. Je balansgevoel heeft namelijk effect op de manier waarop je loopt, het helpt je dus ook bij de dagelijkse dingen. Win-win situatie!

#6. Het kan samen
Met hardlopen is het misschien moeilijk om te blijven praten met je vriendin tijdens het rennen, maar met skeeleren kan dat makkelijk. Ga dus lekker samen met je zus, moeder, vriendin of vriend. Dan is het ook nog eens supergezellig en kunnen jullie samen lekker een frisse neus halen.

#7. Psychische voordelen
Naast dat je lichamelijk bezig bent met skeeleren, is skeeleren ook goed voor je geest. Met skeeleren wordt namelijk het bekende stofje endorfine aangemaakt, wat ook wel bekend staat als het gelukshormoon. Skeeleren maakt je hoofd leeg en laat je stress verdwijnen. Ben je even toe aan een leer break? Ga lekker een rondje skeeleren!

#8. Het kan overal en nergens
Het fijne aan skeeleren is dat je niet naar de sportschool hoeft te fietsen of ver de deur uit moet. Je kan namelijk overal skeeleren! Met skeeleren val je volgens de wet onder voetgangers. Dat houdt in dat je op het fietspad, de stoep en het looppad lekker kan skeeleren!

Bron: gezondnu.nl, onlineskateshop.nl | Beeld: iStock