Food

YUM: Zo maak je cheesecake met Tony Chocolonely framboos-knettersuiker

Ben jij een échte keukenprinses en ben jij de afgelopen tijd dus allemaal nieuwe recepten aan het uitproberen? Dan hebben we er nog een voor je, namelijk een overheerlijke cheesecake met Tony Chocolonely framboos-knettersuiker. YUM! Wij hebben hieronder alles neergezet wat je nodig hebt, zodat jij lekker aan de slag kan. Succes!

Dit heb je nodig voor cheesecake met Tony Chocolonely framboos-knettersuiker

Bodem:
– 200 gram lange vingers
-100 gram ongezouten boter

Vulling:
– 400 gram monchou
– 250 ml slagroom
– Twee a drie repen Tony Chocolonely Wit Framboos Knettersuiker
– Eén zakje vanillesuiker
– Eén blaadje gelatine

Topping:
– 250 gram bevroren frambozen
– Drie eetlepels suiker
– Eén blaadje gelatine
– 1/3 reep Tony Chocolonely Wit Framboos Knettersuiker

Zo maak je cheesecake met Tony Chocolonely framboos-knettersuiker

Maak de lange vingers helemaal fijn. Verwarm de boter en mix die met de lange vingers kruimels. Verdeel dit vervolgens in een bakvorm en druk heel goed aan. Zet deze dan in de koelkast. 

Leg de twee blaadjes gelatine in het water. Vervolgens klop je in een bak de slagroom en de vanillesuiker samen. Smelt daarna 2/3 van de Tony reep op de au-bain-marie manier. Voeg de monchou en het slagroommengsel samen en meng dit goed door elkaar. Haal het blaadje gelatine uit het water en knijp deze een beetje uit. Voeg de gelatine vervolgens toe aan het slagroommengsel en meng dit voor ongeveer één minuut. Doe daarna de gesmolten Tony’s Chocolade bij de rest van het mengsel en roer dit goed door elkaar heen. Schenk het mengsel op de koekbodem in de bakvorm en laat dit ongeveer vier uur in de koelkast staan, zodat het mengsel kan opstijven.

Verwarm de frambozen op het vuur, voeg drie eetlepels suiker toe en laat dit even staan (vergeet niet te roeren). Voeg vervolgens het tweede blaadje gelatine toe en meng dit goed door elkaar. Als het één geheel is zet je het vuur uit en laat je het pannetje even met rust. Na vier uur haal je de bakvorm uit de koelkast en doe je de topping. Verdeel het frambozen mengsel, 1/3 Tony Chocolonely Wit Framboos Knettersuiker en uiteraard kan je nog andere toppings toevoegen die je zelf lekker vindt. Enjoy!

Wil jij liever een andere cheesecake maken? Klik dan hier voor vier andere lekkere recepten.

Bron: fitgirls.nl | Beeld: iStock