Lifestyle

Deze hooikoorts tips zijn onmisbaar tijdens het pollenseizoen

Heerlijk: het voorjaar is begonnen en het weer wordt steeds beter. Helaas kent dat ook zo zijn minder mooie kanten. Voor alle mensen die last hebben van hooikoorts, is deze periode bijvoorbeeld een stuk minder leuk. Hele dagen niezen, een loopneus hebben en last hebben van jeukende ogen. Bah, verschrikkelijk. Heb jij last van hooikoorts? Deze hooikoorts tips zijn onmisbaar tijdens het pollenseizoen.

Hooikoorts tips – draag een zonnebril
Iets wat goed kan helpen tegen hooikoorts, is het dragen van een zonnebril. Of de zon nou schijnt of niet. Door een zonnebril te dragen bescherm je je ogen niet alleen tegen de zon, maar ook nog eens tegen het stuifmeel in de lucht.

Hooikoorts tips – breng vaseline aan rondom je neus
Als je vaseline rondom je neus smeert, kan het zo zijn dat je minder hooikoorts klachten hebt. De vaseline zorgt ervoor dat je huid beschermd is tegen een directe prikkeling van de pollen.
Hooikoorts tips – vochtig washandje
Bij hooikoorts kun je last hebben van jeukende ogen. Het laatste wat je dan moet doen is met je vingers in je ogen wrijven. Je kunt dan namelijk pollen overbrengen die op je handen zitten. Je kunt de klachten verminderen door een vochtig washandje op je ogen te leggen, maar ook dit washandje moet je niet in je ogen wrijven.

Hooikoorts tips – douch voordat je gaat slapen
Als je overdag buiten loopt, dan kunnen er pollen op je lichaam komen. Zorg ervoor dat deze pollen niet in je bed belanden, door voor te douchen voordat je gaat slapen. Mochten de pollen eenmaal in je bed liggen, dan worden de klachten alleen maar erger.

Hooikoorts tips – droog je kleding niet in de buitenlucht
Als je geen droger hebt, dan is de kans groot dat jij je kleding bij lekker weer in de buitenlucht hangt. Toch moet je dit absoluut niet doen als je last hebt van hooikoorts. Het stuifmeel dat in de lucht hangt komt dan in je schone kleding terecht, waardoor je constant in aanraking komt met het stuifmeel. 

Bron: gezondheidsnet | Beeld: iStock

Must reads 👀