Lifestyle

Nagels lakken: zó lak je ze perfect

Wij vrouwen houden ervan om eens in de zoveel tijd een nieuw kleurtje op onze nagels te hebben. Het eindresultaat vinden we top, maar de weg ernaartoe vinden we iets minder leuk. Je nagels lakken kan namelijk nog behoorlijk lastig zijn. Om je op weg te helpen, en ervoor te zorgen dat ook jij in het vervolg mooie, gelakte nagels hebt, leggen wij je uit hoe jij je nagels perfect kunt lakken.

Nagels lakken: stap 1 ☞ Zorg voor schone nagels
je kunt geen mooie, nieuwe nagels lakken wanneer er nog resten van oude nagellak op je nagels zitten. Zorg er daarom voor dat je nagels echt schoon zijn voordat je een nieuwe laag nagellak aanbrengt. 

Nagels lakken: stap 2 ☞ Nagels vijlen
Het is belangrijk dat je geen beschadigingen of haakjes meer aan je nagels hebt zitten. Is dit wel het geval, dan is de kans namelijk groot dat je nagellak er minder mooi uit gaat zien, of dat er stukjes afbrokkelen. Vijl daarom je nagels. Vijl in één richting, dus niet van links naar rechts, om te voorkomen dat je nagels beschadigen.

Nagels lakken: stap 3 ☞ Breng een basecoat aan
Een basecoat is belangrijker dan veel mensen denken. De basecoat beschermt je nagels en zorgt er tegelijkertijd voor dat je nagellak langer blijft zitten. Nagels lakken met basecoat is dus belangrijk voordat je een kleurtje aanbrengt. Uiteindelijk zal de nagellak ook makkelijker te verwijderen zijn doordat je een basecoat aan hebt gebracht.

Nagels lakken: stap 4 ☞ Breng een kleur aan
Kies een leuk kleurtje en ga hiermee je nagels lakken. Zorg ervoor dat je één laag aanbrengt, en niet blijft lakken tot de hele nagel bedekt is. Dit doe je namelijk pas bij de tweede laag. Zorg ervoor dat je in één veeg zoveel mogelijk van je nagel bedekt en laat het hierna even drogen.

Nagels lakken: stap 5 ☞ Breng de tweede laag aan
Wanneer je de eerste laag nagellak hebt aangebracht, is het tijd voor de tweede laag. Pak de randjes mee die je nog niet hebt gelakt, en zorg ervoor dat je de nagellak niet te dik aanbrengt. Eén veeg is meer dan genoeg.

Nagels lakken: stap 6 ☞ Breng een topcoat aan
Als je de nagellak hebt laten drogen, is het tijd voor een topcoat. Nagels lakken met topcoat beschermt de nagellak en zorgt ervoor dat de nagellak zo lang mogelijk blijft zitten. Daarnaast zorgt een topcoat ook vaak voor een extra glans.

Nagels lakken: stap 7 ☞ Heb geduld
Heel belangrijk tijdens nagels lakken: heb vooral geduld. Veel mensen hebben de neiging vlak na het nagels lakken al allerlei dingen te doen, waardoor ze met hun nagels tegen dingen aanstoten. Jammer, want dan is alles voor niks geweest. Neem dus even de tijd om je nagels te laten drogen. Nagels lakken terwijl je haast hebt is dan ook geen goed idee.

Nagels lakken: stap 8 ☞ Verwijder restjes
Als de nagellak droog is, kun je de restjes verwijderen. Stukjes nagellak die op je nagelriem of op je vinger zitten, bijvoorbeeld. Pak hiervoor een wattenstaafje of een watje, dip deze in nagellakremover en ga voorzichtig over de restjes heen. En voilà: jij bent good to go met je prachtige, gelakte nagels.
Beeld: iStock

Must reads 👀