Lifestyle

Op deze plekken verdwijnt jouw tattoo het snelst (+tips)

Wil jij graag een tattoo? Dan is het belangrijk daar erg goed over na te denken, het plaatje staat immers voor altijd op je lichaam. Nouja, als je het op de juiste plek laat zetten. Er zijn namelijk wat plekken op je lichaam waar een tattoo snel verdwijnt. Denk dus ook goed na over de plek voordat jij jouw droomtattoo op je lijf knalt. Zou zonde zijn, nietwaar? Girlscene helpt je een handje door de plekken waar tattoos het snelst vervagen op een rijtje te zetten. 

Waarschijnlijk weet je wel dat je een tattoo eens in de zoveel tijd moet laten bijwerken. Door blootstelling aan de zon, gewichtstoename, verslapping van de huid en wrijving vervaagt je tattoo nou eenmaal. Toch gaat dit op de ene plek sneller, dan op de andere. Hieronder lees je op welke plekken jouw plaatje het snelst verdwijnt.  

Handpalm en vingers

Helaas: hoe leuk die schattige tattoos op je handen en vingers ook zijn, echt lang blijven ze niet zitten. Je handen komen de hele dag met van alles en nog wat in aanraking, wat ervoor kan zorgen dat je tattoo binnen een maand vrijwel verdwenen is. Die constante wrijving heeft geen positief effect op je tat. Nog iets: je handen worden bijna de hele dag blootgesteld aan zonlicht, dit kan de kleur en intensiteit van de inkt erg verminderen. Zonde.

Binnenkant van je lip

Slecht nieuws voor iedereen die deze ‘stiekeme’ tattoo graag wil laten zetten: hij verdwijnt vrij snel. De huid is daar erg dun en je tanden schrapen de hele dag langs de tattoo. Kleine kans dus, dat deze tattoo het lang volhoudt. Wist je trouwens dat er een app is waarmee je kan zien hoe een tattoo bij jou staat? Hier lees je daar meer over.

Voeten

Door de sokken en schoenen die vrijwel de hele dag om je voet heen zitten, zal een tattoo hier geen lang leven hebben. De constante wrijving zorgt ervoor dat een voettattoo binnen één tot drie jaar niets meer dan een grijze vlek is. Heel jammer. 

Achter je oor

Heel gaaf zo’n tattoo achter je oor, jammer alleen dat de inkt niet zo goed hecht aan de huid achter je oor. Ook moet je goed opletten tijdens het genezingsproces: haarproducten en de bacteriën van je telefoon kunnen deze plek vies laten ontsteken. Dat wil je écht niet.

Elleboog

Tattoos op ellebogen zien er superleuk uit, maar zijn wel lastig mooi te houden. Ellebogen bewegen namelijk enorm veel wat ervoor zorgt dat het genezingsproces langer dan normaal duurt én jouw kleding constant tegen de plek aan wrijft. Daarnaast laat je jouw elleboog vaak rusten op een bureau: ook deze wrijving zorgt ervoor dat je tat snel vervaagd. 

Tips

Natuurlijk mag je alsnog een tattoo op één van bovenstaande plekken laten zetten, alleen bestaat de kans dat deze vrij snel zal verdwijnen. Gelukkig zijn er tips om dit vervagen tegen te gaan!

– Zorg ervoor dat je huid goed gehydrateerd blijft, vooral de weken na het zetten van je tattoo. Dit doe je door fanatiek te smeren met crème, het liefst op waterbasis en niet geparfumeerd. Bepanthen is een hele goede optie.
– Houd je tattoo zoveel mogelijk uit de zon, vooral tijdens het genezingsproces. Bedek het of smeer er een dikke klodder zonnebrand op. Let wel op welke zonnebrand je gebruikt, vraag voor de zekerheid even aan de artist welke zonnebrand geschikt is. 
– Draag geen strakke kleding op de plek van je lichaam. Ook dit is vooral belangrijk tijdens het genezingsproces. Hoelang je dit precies moet doen, ligt aan de plek van jouw tat