Health

Met deze 7 gratis workout apps wordt sporten wel erg leuk

Wil jij meer gaan bewegen, maar heb je geen zin geld uit te geven aan de sportschool? Dan hebben wij dé oplossing voor je: gratis workout apps. Deze apps zijn ideaal voor iedereen die verlangt naar een summer body, maar daarvoor het liefst lekker thuisblijft. Het enige wat je nodig hebt is een leuk sportpakje en een telefoon met de app. Easy toch? Girlscene heeft de beste gratis workout apps voor jou op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees snel verder.

Workout for Women

Deze app is speciaal voor vrouwen gemaakt en helemaal gratis. De eerste keer dat je de app gebruikt moet je wat gegevens invullen om zo jouw vooruitgang bij te kunnen houden. Hierna heb je de keuze uit heel veel work-outs. Zo kan je kiezen voor ‘angel abs‘ of ‘summer body‘. Erg handig: de workouts zijn onderverdeeld in drie moeilijkheidsgraden, zo vind je er dus altijd eentje die bij jou past. Ook qua tijd is de keuze reuze. Zo kan je voor een workout van zeven minuten gaan, maar heb je er ook eentje van een half uur. Download de app voor Android of Apple.

Down Dog

Ook yoga is een hele workout en kan je helpen tot jouw dreambody te komen. Ben jij nog een groentje op het gebied van yoga? Dan is deze app perfect voor jou. Met elke training die je via de app Down Dog volgt, ontgrendel je een nieuwe oefening. Ook is er een coach die jou door de oefeningen heen praat én heeft elke sessie een eigen playlist. Helemaal zen eindig je jouw workout. De app vind je in de App Store en Google Play

Nike Training Club

Met deze app van Nike heb jij altijd een personal trainer bij je: verschillende Nike trainers begeleiden je met audio en video door meer dan 100 workouts. Met Nike Training Club kan je zelfs je eigen persoonlijke trainingsprogramma opzetten én activiteiten die buiten de app vallen handmatig invullen. Is dat even handig, thanks Nike. De app is beschikbaar voor Android en Apple. Wil je graag sporten, maar kan je motivatie wel een boost gebruiken? Check dan even deze fitness quotes.

Vrouwenfitness – Workout Dames

Deze app is geschikt voor beginners én professionals. Vrouwenfitness – Workout Dames heeft enorm veel handige functies, zoals: workouts van maar zeven minuten, coachtips, animaties en videobegeleiding, warm-up en stretchoefeningen, het bijhouden van hoeveel je afgevallen bent en hoeveel calorieën je verbrand hebt. En dat allemaal in één app. Waar wacht je nog op? Download de app in de App Store of Google Play.

Yoga for Beginners

Naast Down Dog, is ook Yoga for Beginners een geweldige app voor beginnende yogaliefhebbers. Deze app is van dezelfde ontwikkelaar als Workout for Women en belooft dus veel goeds. Met deze app heb je een yoga-studio in je broekzak. De workouts zijn makkelijk en begrijpelijk voor beginners en een relaxte stem begeleidt je door de sessies heen. Zo kom jij helemaal tot rust. Bye-bye stress. Je kan de app downloaden voor Android en Apple

Virtuagym Fitness

Wil jij graag fitnessen, maar is de sportschool niet helemaal jouw ding? Dan moet je deze app downloaden. Virtuagym Fitness heeft meer dan 4.000 oefeningen en vele workouts. Deze workouts doe je onder begeleiding van de 3D-geanimeerde personal trainer Brad Fit :-). Ook kan je jouw prestaties volgen en je vooruitgang bijhouden. Ben je bang dat je vergeet te sporten? Daar heeft deze app een oplossing voor: workout reminders. Op de tijd die jij instelt krijg je dagelijks een berichtje. Dat wordt zweten. Download de app in de App Store of Google Play.

Endomondo

Endomondo is speciaal ontwikkelt om sporten leuker te maken. De gratis app houdt routes en statistieken van je activiteiten bij en registreert ook het aantal verbrande calorieën. Kies je activiteit en je kan starten. Of het nou kajakken, voetballen, fietsen of wandelen is: het kan allemaal. Nog leuker: je kan je activiteit delen en zo tijdens en na je sportieve uitstapje aangemoedigd worden door je vrienden. Wist je dat je hierdoor nog beter sport? Dat lees je hier. Zo wordt sporten pas écht leuk. Endomondo is te downladen in de App Store en Google Play. 

Bron: elle.be, makkelijkafvallen.nl, marieclaire.be | Beeld: iStock