Fashion

Zo vind je in één keer jouw perfect Levi’s maat

Je hebt je favoriete spijkerbroek gevonden, maar dan komt er ineens een gat in. Oh no! Tijd voor een nieuwe spijkerbroek dus. Wordt de volgende een Levi’s spijkerbroek? Dan zijn er een paar dingen waar je goed op moet letten. Met deze tips vind je de goede Levi’s maat die geweldig bij jou staat. 

Levi’s maat
Ben je fan van Levi’s, maar vind je het altijd een grote struggle om de juiste Levi’s maat te scoren? Lees dan maar snel verder, want we geven hieronder een paar fijne tips, zodat jij met de goede Levi’s maat de winkel uitloopt. Zo moet je letten op de wassing, lengte en de stretch in de broek. 

Tip 1 goede Levi’s maat: wassing
Wil je graag een zwarte Levi’s spijkerbroek? Door de kleur valt deze jeans vaak wat strakker als je in de winkel staat, zeker ook als het een erg stugge spijkerstof is. Probeer daarom wat verschillende maten uit. Hou er wel rekening mee dat de meeste broeken nog wat uitlopen. Twijfel je nog te veel? Vraag dan om advies aan het personeel van de winkel. Zij weten genoeg over de juiste Levi’s maat. 

Tip 2 goede Levi’s maat: lengte 
De lengte van een Levi’s spijkerbroek is anders dan andere broeken. Hij valt namelijk vaak net iets langer. Vaak kan je al een lengtemaat korter nemen als je een Levi’s spijkerbroek gaat passen. Een perfecte broek dus voor de lange meiden onder ons, want het is voor jullie een stuk makkelijker om een goede broek te vinden, zonder dat je hoogwater krijgt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Levi’s Netherlands (@levis_nl) op

Tip 3 goede Levi’s maat: stretch
Tegenwoordig zit er heel veel stretch in spijkerbroeken, ook bij de broeken van Levi’s. Let daar dus goed op als je op zoek gaat naar de goede Levi’s maat. Een stugge spijkerbroek zal vaak maar een klein beetje uitlopen. Maar pas je een broek met een zachte spijkerstof, waar veel stretch in zit, dan gaat hij vaak heel erg uitlopen. Dat is natuurlijk zonde! Kijk ook altijd even op het label, want daar staat op hoeveel stretch (elestan) erin zit. 

 

Tip 4 goede Levi’s maat: soorten broeken
Levi’s heeft natuurlijk heel veel verschillende broeken en daar moet je ook rekening mee houden als je op zoek bent naar de perfecte Levi’s maat. Zo kan je van de Levi’s mile high (een broek met hoge taille) vaak een kleinere maat pakken. Maar de Levi’s 710 is heel laag. Goed om rekening mee te houden ;-). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Levi’s Netherlands (@levis_nl) op

Kom je er nog steeds niet uit met het vinden van de goede Levi’s maat? Vraag dan echt om hulp bij het personeel. Zij krijgen namelijk regelmatig trainingen en weten heel veel over de broeken en maten. 

Beeld: iStock