Lifestyle

Woon jij net op kamers? Dan herken je deze momenten ongetwijfeld

Het moment waar je je hele studentenleven naar uit hebt gekeken: op jezelf wonen! Alleen kom je er vaak al snel achter dat samenwonen met je nieuwe huisgenoten in een studentenhuis toch iets anders gaat dan samenwonen met je ouders. Zo doet je moeder je was niet meer, moet je zelf (gezond) gaan koken en zorgen dat je bed is opgemaakt. Maar ook al heb je geen moeder die zegt dat je te lang in je bed ligt en dat je moét afwassen… Deze dingen herken jij sowieso als je (net) op jezelf woont.

Je bent op elk feestje aanwezig
Dan appt die ene vriendin of je toch niet even één wijntje komt doen? Ach wat heb je te verliezen, die les van morgenochtend is toch niet zo belangrijk. Het blijft niet bij een wijntje en voor je weet staan jullie tequila te shotten in de kroeg. Onverwachtste stapavonden zijn de leukste toch? Nu jij toch in de grote stad woont, heb jij geen excuus meer dat je je laatste trein niet haalt. Of het nu dinsdag, woensdag of donderdag is, het maakt niet uit. Iedere dag is wel ergens een feestje. 

Zeg maar doei tegen gezond eten
Eindelijk hoef je nooit meer zuurkool te eten. Zeg maar hallo tegen elke dag pizza. En is er niemand die zeurt dat je op maandag een lekkere zak chips opentrekt. Count the memories, not the calories.

Je begrijpt je moeder veel beter
Het huishouden is toch iets meer werk dan je dacht. Nu je zelf moet afwassen, schoonmaken, koken en opruimen, heb je ineens veel meer begrip voor je moeder. Nu je het zelf moet doen, begrijp je waarom ze soms zo zeurde of je niet even je tas netjes kon opruimen. Sorry mam, ik waardeer het heel erg dat jij elke keer weer mijn bedje opmaakte en mijn troep opruimde. 

Eten dat op mysterieuze wijze opeens verdwijnt
De restjes van die heerlijke pasta pesto van gisteren die je had bewaard voor de lunch van vandaag? Die vond je huisgenoot vannacht na het stappen ook erg lekker. Of wil je net met je zak paprika chips op de bank ploffen die je vorige week hebt gekocht? Dat wordt dan toch nog even naar de supermarkt..

Afwassen blijft lastig
Nu begin je te beseffen dat de vaatwasser toch wel een goeie vriend van je was, want zelf afwassen valt nog best tegen.. 

Telt soep als avondeten?
En wat gaan we vanavond weer is koken? Het is nog best lastig om elke avond weer een ander gerecht te bedenken. En daar komt nog bij dat boodschappen nog best prijzig zijn.. Daarom ga je ineens veel vaker naar de snackbar en telt noedels ook als een fatsoenlijk diner. Op zoek naar meer inspiratie? Hier vind je recepten waar je maar 5 gerechten voor nodig hebt. Dat scheelt ook weer in de portemonnee. 😉

Rekeningen betalen zichzelf niet
Toen je nog thuis woonde, werkte je voor nieuwe kleding en een zomervakantie met je besties. Nu kom je erachter dat je geld vooral opgaat aan huur, zorgverzekering, gas water licht, en ga zo nog maar door.. En dan gaat ook nog opeens je stofzuiger kapot. Dat wordt voorlopig nog even geen nieuwe sneakers.. 

Lukt het jou maar niet om een zakcentje over te houden? Lees dan hier 9 tips om geld te besparen. Zo kan jij toch nog dat ene toffe jurkje scoren. 

via GIPHY

Je bed ligt net iets te lekker voor dat eerste hoorcollege
Snooze..Snooze.. Half 9 is écht te vroeg om fris en fruitig in de les te zitten. We vragen wel even aan die lieve studiegenoot of die ons kan bijpraten wat er gebeurd is in dat hoorcollege. 

Ongewenst gezelschap 
Woon je in een grote stad dan moet je zeker oppassen voor ongedierte. How shit, zag ik daar nou een muis? En wie haalt nu die grote spin in de hoek van je kamer weg? Help, pap waar ben je?