Fashion

Zo voorkom je blaren tijdens het inlopen van je Dr. Martens

Heb jij een paar Dr. Martens in de kast staan? Dan herken jij het ongetwijfeld: het leed dat Dr. Martens inlopen heet… Ze staan fantastisch onder een momjeans in de winter en zijn de perfecte festivalboots tijdens de zomer, alleen moet je ze eerst wel ‘even’ inlopen. Wij geven je vandaag tips om het je zo makkelijk mogelijk te maken en die blaren te voorkomen.

Dr. Martens inlopen: zo doe je dat

1. Liever te groot, dan te klein
We bedoelen hiermee niet dat je de schoenen véél te groot moet kopen, maar als je twijfelt over de maat geldt: koop liever een maatje te groot, dan te klein. Doctor Martens lopen altijd wel een béétje uit, maar te kleine schoenen inlopen is een hel.

2. Ga voor dikke sokken
Staat natuurlijk superleuk op een festival die gehaakte pantysokjes of die toffe roze glittersokken. Maar ho stop, niet tijdens het inlopen. Zorg daarom altijd dat je op tijd begint met inlopen met een paar goede stevige en dikke sokken, zodat je in de zomer tijdens dat ene festival je glittersokken kunt showen in je nieuwe docs ;-).

3. Koop een zooltje
Als je de binnenkant van je Dr. Martens weleens hebt bekeken merk je dat de zolen nogal stug aanvoelen. Een tip van ons is daarom om te investeren in een extra zooltje. Je merkt gelijk dat het een stuk comfortabeler loopt, het geeft meer steun dus minder kans op blaren. Yay! Dr. Martens inlopen wordt bijna een feestje met je nieuwe zooltjes.

4. Begin met korte afstanden
Loop niet gelijk de halve vierdaagse op je splinternieuwe docs, maar begin met korte afstanden. Trek ze bijvoorbeeld in het begin elke dag eens tien minuten aan, tijdens je wandeling naar de supermarkt of de sportschool en bouw de afstand langzaam op.

5. Ga langs bij de schoenmaker
Zijn Dr. Martens inlopen voor jou echt een regelrechte hel en kijk je erop om je boots weer aan te trekken? Dat is natuurlijk niet de bedoeling… Wist je dat je bij de schoenmaker je schoenen kunt laten ‘oprekken’? Je kunt precies aangeven waar de pijnlijke plekken zitten en waarschijnlijk lopen ze na een behandeling bij de schoenmaker al een stuk prettiger.

6. Sla blarenpleisters in
Better safe than sorry, is bij het inlopen van je Dr. Martens wel van toepassing. Stop daarom altijd blarenpleisters in je tas als je op stap gaat met je favoriete boots. De eerste uren gaat het lopen waarschijnlijk prima, maar naarmate de dag vordert beginnen die schoenen toch een beetje pijn te doen. Voorkom daarom een blaar (waardoor je ze weken niet meer aankunt) en plak een blarenpleister wanneer een plek gevoelig wordt. 

7. Wie mooi wil zijn…
Hoe vervelend het ook klinkt, Dr. Martens inlopen is in het begin niet altijd een feestje. Wie mooi wil zijn, moet helaas dus af en toe een beetje pijn lijden ;-). Wij hopen in ieder geval dat het met deze tips het inlopen een stuk makkelijker gaat.