News

Dit zijn de beste momenten om je lover aan je ouders voor te stellen

Je hebt al een paar maanden een vriendje/vriendinnetje en jullie hebben het hartstikke leuk samen. Jij kent inmiddels zijn vrienden en hij/zij jouw vriendinnen. Nu zijn jullie klaar voor de volgende stap: meet the parents. Spannend! Maar wat is nou een goed moment om je lover aan je ouders voor te stellen? Wij zetten de beste momenten voor je op een rij.

JA: Tijdens een casual etentje
Ben je net jarig geweest of is er een andere reden dat jij met je ouders uit eten gaat? Dan is dit wellicht een goed moment om je lover mee te nemen. Kies voor een restaurant waar jij je op je gemak voelt, zodat je je volledig kunt focussen op de ontmoeting tussen deze belangrijke mensen in je leven. Als je broertjes of zusjes hebt zijn die natuurlijk ook van harte welkom, zodat de focus niet alleen op jou en je nieuwe lover ligt.

NEE: Met het kerstdiner
Een etentje met het gezin is waarschijnlijk al super spannend, neem daarom je lief niet gelijk mee naar het kerstdiner met de hele familie. Het klikt ongetwijfeld goed tussen je oma en je nieuwe vlam, maar laat hem of haar eerst je ouders maar eens kennen, daarna komt de rest van de familie vanzelf.

JA: op (je eigen) feestje
Ben je net afgestudeerd? Jarig? Of geef je zomaar een feestje? Dan is dit een uitstekend moment om je grote liefde een uitnodiging te sturen. Dit is een super casual setting waarop hij of zij rustig kennis kan maken met iedereen, zonder dat hij/zij gelijk een vragenvuur op zich af krijgt.

NEE: Tijdens het jaarlijkse familieweekend
Je kijkt al maanden uit naar jullie jaarlijkse familieweekend in de Ardennen en het liefst neem jij je lover natuurlijk ook mee om te laten zien hoé leuk je familie is. Toch is het verstandiger dit nog even op zich te laten wachten, want hij/zij kent je familie natuurlijk nog helemaal niet. Het is dan ook best heftig voor je lief wanneer hij gelijk drie(!) dagen met jouw familie is, hoe leuk ‘ie je ook vindt. Volgend jaar dan maar?

JA: Spontaan op de koffie
Vragen je ouders al jaren wanneer jij ‘eindelijk’ eens iemand mee naar huis neemt? Ga dan spontaan met je nieuwe aanwinst op de koffie (als jullie daar klaar voor zijn). Wedden dat je ouders dit echt niet aan zagen komen? Moet je eens kijken naar die gezichten! Nog een voordeel van spontaan op de koffie gaan, je kunt ook snel weer vertrekken als er teveel awkward stiltes vallen ;-).

NEE: Tijdens een bruiloft
Gaat er iemand in je familie trouwen? Hartstikke leuk! Maar niet om je lover voor het eerst voor te stellen aan de familie. Dit feest draait om de bruid en de bruidegom en niet om jou. Het lijkt misschien makkelijk voor jou om gelijk de hele familie voor te stellen, maar take it slow. Je ouders ontmoeten is natuurlijk al spannend genoeg.

Beeld: iStock

Must reads 👀