Real life

Girls Issues #36: ‘Mijn zussen sluiten mij buiten’

girls-issues-37

Heb je ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super gênante vraag? Say no more! Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je Girls Issues.

Girls Issues: ‘Mijn zussen sluiten mij buiten’

Nora (19) geeft aan dat ze niet goed kan omgaan met kritiek.

Hey Girlscene,

Ik heb twee zussen, voormalig modellen. Ik voel me daar erg onzeker en lelijk door. Mijn vrienden vinden mijn zussen heel erg knap en dat hoor ik best wel vaak van mensen. Ik denk niet dat zij beseffen dat ik mij daar echt onzeker en lelijk door voel… Mijn zussen hebben ook heel veel volgers op hun instagram. Omdat mijn zussen zo knap zijn, ben ik bang dat ik nooit een vriend zal krijgen. En als ik een jongen leuk vind, heb ik het gevoel dat ze mijn zussen dan knapper vinden… Eén zus is namelijk maar een jaar ouder dan ik. Mijn zussen sluiten mij ook altijd buiten van hun sociale media wereld. Als ze foto’s gaan maken voor bijvoorbeeld Instagram, sluiten ze mij altijd buiten. Wat moet ik doen en hoe ga ik mij beter voelen?

Liefs, Nora

Lees ook:
Girls Issues #35: ‘Er gaan veel roddels over mij rond’

Lieve Nora,

Wat vervelend voor je dat je niet lekker in je vel zit hierdoor. Iedereen is wel eens onzeker over zichzelf en het is helemaal niet leuk als dat gevoel vaak terug komt. De mensen om je heen zullen jou vast en zeker niet willen kwetsen, dat zal helemaal niet in hun hoofd omgaan. Het is belangrijk om eerst van jezelf te leren houden, er is namelijk helemaal geen reden om onzeker te zijn. Iedereen is mooi zoals die is en niemand is perfect, zelfs je zussen niet.

Probeer er met je zussen over te praten, dat het je weleens onzeker maakt als ze jou buitensluiten. Wellicht betrekken ze jou er dan ook een beetje meer bij. En als dit niet werkt, misschien helpt een gesprekje met je ouders dan wel. Vergeet vooral niet dat jij mooi bent zoals je bent, onzeker zijn is zonde van je tijd en nergens voor nodig! Wees trots op jezelf en alle andere dingen die goed gaan, want niet alles draait om jouw zussen. 😉

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issues’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar celine@hilabel.nl.